22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Τα νέα κινητά της LG έχουν ΑΙ

Στο πλαίσιο του φετινού Mobile World Congress που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 26 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2018, η LG θα παρουσιάσει την πρώτη σουίτα τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για τα smartphones της. Η παρουσίαση των νέων τεχνολογιών θα γίνει αξιοποιώντας την τελευταία έκδοση του LG V30, που αποτελεί και την ναυαρχίδα των smartphone της εταιρείας.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η LG έχει επενδύσει πάνω από ένα χρόνο σε έρευνα για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενσωματωθεί στα smartphones, αρκετό καιρό πριν ανακοινώσει την πλατφόρμα της LG ThinQ στην CES 2018. Η έρευνα είχε επικεντρωθεί πρωτίστως στην ανάπτυξη λύσεων βασισμένες στην τεχνολογία ΑΙ με στόχο να προσφέρουν μια μοναδική και διαισθητική εμπειρία στον χρήστη, εστιάζοντας στην κάμερα και την φωνητική αναγνώριση. Το αποτέλεσμα ήταν μια σουίτα ΑΙ τεχνολογιών που απαντούν στις ανάγκες και τη συμπεριφορά χρήσης των σημερινών καταναλωτών.

 

Έξυπνη κάμερα με Vision AI

Πέρα από μια ήδη εντυπωσιακή λίστα χαρακτηριστικών της κάμερας όπως οι διπλοί φακοί, οι ευρυγώνιοι φακοί χαμηλής παραμόρφωσης και οι γυάλινοι φακοί Crystal Clear, η τεχνολογία Vision AI κάνει την κάμερα του LG V30 ακόμα πιο «έξυπνη» και εύκολη στη χρήση της.

Το Vision AI αναλύει αυτόματα αντικείμενα και προτείνει την καλύτερη δυνατή επιλογή λήψης από τις οκτώ διαθέσιμες εναλλακτικές: πορτραίτο, φαγητό, κατοικίδια, τοπίο, πόλη, λουλούδια, ανατολή ηλίου και ηλιοβασίλεμα. Η οπτική γωνία, το χρώμα, οι αντανακλάσεις, ο οπίσθιος φωτισμός και τα επίπεδα κορεσμού λαμβάνονται όλα υπόψη καθώς η συσκευή αναλύει εικόνες στη βάση δεδομένων που διαθέτει, για να καθορίσει που εστιάζει η κάμερα και να προτείνει την καλύτερη επιλογή.

 

Προκειμένου ο συγκεκριμένος αλγόριθμός να είναι σε θέση να λειτουργήσει στην πράξη, τροφοδοτήθηκε με περισσότερες από 100 εκατομμύρια εικόνες προκειμένου να «εκπαιδευτεί» στην αναγνώρισης αντικειμένων. Έτσι, δημιουργήθηκαν πάνω από χίλιες μοναδικές κατηγορίες εικόνων οι οποίες παρέχουν πιο ακριβή ανάλυση εικόνων.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Vision AI είναι ότι παρέχει συμβουλές για αγορές μέσω της έξυπνης αναγνώρισης εικόνων. Εστιάζοντας απλά με την κάμερα σε ένα αντικείμενο, το Vision AI της LG αυτόματα σαρώνει κωδικούς QR και ξεκινάει αναζήτηση εικόνων ή προτείνει επιλογές αγοράς ενός προϊόντος στη χαμηλότερη τιμή ή και άλλων παρόμοιων προϊόντων που μπορεί να ενδιαφέρουν τον χρήστη.

Τέλος, αντί για συμβατικές μεθόδους μέτρησης εξωτερικών επιπέδων φωτός, το Vision AI μετράει την φωτεινότητα της πραγματικής εικόνας που θα καταγραφεί, με αποτέλεσμα τα επίπεδα φωτεινότητας που ρυθμίζονται να είναι πολύ πιο ακριβή.

 

Φωνητική αναγνώριση με το Voice AI

Μια άλλη λειτουργία της νέας ΑΙ σουίτας είναι το Voice AΙ που επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν εφαρμογές και να αλλάζουν ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας μόνο φωνητικές εντολές. Λειτουργώντας παράλληλα με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, οι 32 αποκλειστικές Voice AI φωνητικές εντολές της LG εξαλείφουν την ανάγκη αναζήτησης μέσω του μενού και επιτρέπουν την άμεση επιλογή συγκεκριμένων λειτουργιών.

Σχετικά άρθρα

Digital Transformation: Λογιστές edition

Giorgos Athanassiadis

GTMA: «Gaming Laptop 2019» το Lenovo Legion Y740

Η αγορά tablets καλπάζει – πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο ανόδου

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα