20.6 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Συνεχίζει με απώλειες την “στροφή” στο cloud η ΙΒΜ

“Κοιτάξτε τη μεγάλη εικόνα, πέρα από τα συγκυριακά οικονομικά αποτελέσματα. Και η μεγάλη εικόνα λέει ότι εξελισσόμαστε με επιτυχία από την μια εποχή στην άλλη βοηθώντας τους πελάτες μας να περάσουν και αυτοί στο μέλλον”. Κάπως έτσι προσπάθησε ο Martin Schroeter, CFO της IBM, να εξηγήσει σε μετόχους και αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το γ’ τρίμηνο του 2015.

 

Η Big Blue για ένα ακόμη τρίμηνο είδε τα κέρδη της να συρρικνώνονται κατά 13,9% στα $19,3 δις ενώ και τα κέρδη της έπεσαν στα $3 δις. Ωστόσο σύμφωνα με το τον Schroeter η στροφή που κάνει η IBM δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα report των 90 ημερών, όπως χαρακτηριστικά είπε. Και αυτό γιατί η εταιρεία πρακτικά μετασχηματίζει ολόκληρο το business, κάτι το οποίο θα φανεί αλλά και θα αποδώσει μακροπρόθεσμα.

 

Είναι γεγονός ότι η ΙΒΜ πράγματι στρέφεται σε νέα businesses τα οποία δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους: cloud, analytics, mobile και security έχουν τεθεί ως στρατηγικές αγορές στόχοι για την εταιρεία στο μέλλον και σε αυτές επικεντρώνονται οι προσπάθειές της. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στο 2015 η IBM έχει εξαγοράσει επτά εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παροχή λύσεων και υπηρεσιών cloud. Μάλιστα, και πάντα σύμφωνα με τον CFO, τα έσοδα του cloud business  αυξήθηκαν κατά 45% το γ’ τρίμηνο σε ετήσια βάση, ενώ για τον τομέα των analytics η αντίστοιχη αύξηση ήταν 9%.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Το θρυλικό ερευνητικό κέντρο PARC έγινε 50 ετών

Giorgos Athanassiadis

Active Computer Systems – Κοντά σας ό,τι κι αν συμβεί

Giorgos Athanassiadis

Επενδύσεις ΑΙ στην Ελλάδα με Κινεζική υποστήριξη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα