24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Συνεργασία ΙBM με Hortonworks για λύσεις big data

Η ΙΒΜ και η Hortonworks επεκτείνουν διεθνώς τη συνεργασία τους με στόχο την ευρύτερη διάθεση των λύσεων IBM Data Science Experience και Machine Learning σε developers και σε όλο το οικοσύστημα  Apache Hadoop. Οι δύο εταιρείες συνδυάζουν την πλατφόρμα Hortonworks Data Platform με τα IBM Data Science Experience και ΙΒΜ Big SQL σε μια νέα ολοκληρωμένη λύση ειδικά σχεδιασμένη να βοηθήσει τους επαγγελματίες να αναλύσουν και να διαχειριστούν καλύτερα τους αυξανόμενους όγκους δεδομένων και να επιταχύνουν την λήψη αποφάσεων.

 

Μέσω της συνεργασίας τους οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις πλατφόρμες Apache Atlas Open Source για unified governance και Apache Spark Open Source για analytics. Επιπλέον, θα εργαστούν από κοινού για να βοηθήσουν οργανισμούς παγκοσμίως να αξιοποιήσουν λύσεις analytics και governance στο χώρο των big data.

 

Η ΙΒΜ μέσω του Center of Competence για big data & business analytics, που λειτουργεί στην Αθήνα από το 2014, εστιάζει στην παροχή αντίστοιχων λύσεων στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή, εμπλουτίζοντας διαρκώς τις δεξιότητες του επιστημονικού δυναμικού του κέντρου και οικοδομώντας τις γνώσεις του πάνω στις συνδυασμένες δυνατότητες που δημιουργούνται μέσα από ευρύτερες παγκόσμιες συνεργασίες. Η συνεχιζόμενη επένδυση σε εξειδικευμένους πόρους επέτρεψε στο Competence Center της ΙΒΜ στην Αθήνα να αναλάβει σημαντικά και καινοτόμα έργα στην περιοχή των big data και των analytics, αναπτύσσοντας έτσι μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία στο αντικείμενο αυτό.

 

Το Center of Competence της ΙΒΜ έχει αναπτύξει ένα δυναμικό και ισχυρό δίκτυο συνεργασιών με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας για τη βέλτιστη προετοιμασία των νέων Ελλήνων επιστημόνων και μηχανικών ώστε να αποκτήσουν και να οικοδομήσουν καινούριες δεξιότητες υψηλής ζήτησης σε στρατηγικούς τομείς μέσω της απασχόλησής του σε έργα σύνθετου σχεδιασμού και διεθνούς βεληνεκούς.

Σχετικά άρθρα

Νέο οικοσύστημα gaming από τη Dell

Giorgos Athanassiadis

Η Αμυ φέρνει στην Ελλάδα τα e-Scooters της Vmax

Giorgos Athanassiadis

H Globo για άλλη μία χρονιά στο Magic Quadrant της Gartner

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα