18.6 C
Athens
23/04/2024
Biztech

Συγχαρητήρια! Η επιχείρησή σας είναι πια στο club των μεγάλων παικτών

Δεν υπάρχει ούτε μία, κυριολεκτικά, επιχείρηση στην ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας που να ξεκίνησε ως μεγάλη. Από τους retailers και τις αλυσίδες γρήγορου φαγητού μέχρι τους κολοσσούς της τεχνολογίας και της ενέργειας, όλοι ανεξαιρέτως ξεκίνησαν από ένα μικρό μαγαζί, μια πατέντα και πολύ όρεξη για δουλειά.

 

Το κρίσιμο σημείο για μια εταιρεία που θέλει να επεκτείνει τους… ορίζοντές της και προφανώς τα κέρδη της, είναι να καταλάβει πότε βρίσκεται στο κρίσιμο σημείο. Με άλλα λόγια να κατανοήσει πότε μπορεί να κάνει τη μετάβαση από το ένα μαγαζί και τη μία πατέντα στην αλυσίδα καταστημάτων και στην αλυσίδα παραγωγής. Προσοχή, πρόκειται για σημείο ορόσημο καθώς αν μια επιχείρηση αργήσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει η αγορά από αυτή θα χάσει το τρένο, ενώ αν σπεύσει να πιαστεί από το τρένο πριν αυτό περάσει από την αποβάθρα θα βρεθεί κάτω από τις ρόδες του.

 

Ιδού λοιπόν τα δύο στοιχεία που πρέπει να σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν πλέον ανήκετε στο club των μεγάλων.

 

Η φήμη σας προηγείται των έργων σας

Ένα από τα πιο αξιόπιστα σημάδια που θα σας δείξει ότι ήρθε η στιγμή να επεκταθείτε είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από δυνητικούς πελάτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε γεωγραφικές περιοχές άσχετες με το δικό σας πεδίο δραστηριοποίησης. Οnline παραγγελίες, τηλεφωνικές επαφές ή επισκέψεις δια ζώσης από πιθανούς πελάτες άλλων περιοχών πρέπει να σας προβληματίσουν, με την καλή έννοια. Τα παραπάνω σημάινουν ότι η φήμη σας προηγείται των έργων σας και οι πελάτες έρχονται σε εσάς πριν πάτε εσείς σε αυτούς. Μην τους απογοητεύσετε: προσλάβετε περισσότερο προσωπικό, βρείτε έναν πωλητή στην περιοχή τους, δείξτε έτοιμοι να τους εξυπηρετήσετε.

 

Η δουλειά μένει πάντα πίσω

Και έρχεται μια στιγμή που όσο και αν δουλεύετε, ό,τι και αν κάνετε οι παραγγελίες φεύγουν πάντα λίγο καθυστερημένες και οι πελάτες σας τηλεφωνούν γιατί άργησαν να εξυπηρετηθούν. Συγχαρητήρια, έχετε περισσότερη δουλειά απ’  το προσωπικό που μπορεί να την διεκπεραιώσει, δηλαδή έχετε ήδη γίνει μια μεγαλύτερη επιχείρηση, μόνο που δεν το καταλάβατε. Μην καθυστερήσετε στιγμή αν επεκτείνετε τις υποδομές και τα καταστήματά σας και να προσλάβετε περισσότερους εργαζομένους. Αρχικά οι πελάτες θα συγχωρήσουν τις μικροκαθυστερήσεις αφού καταλαβαίνουν ότι μεγαλώσατε απότομα. Αν όμως αυτό το μότιβο συνεχιστεί θα υποθέσουν ότι σκοπίμως δεν ανταποκρίνεστε στις νέες απαιτήσεις, θέλοντας να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι, κατά το κοινώς λεγόμενο. Ό,τι χειρότερο για την επιχείρησή σας αφού το τρένο που λέγαμε πιο πάνω είναι στον σταθμό και εσείς θα φαίνεστε σαν φοιτητής σε road trip που αναζητά φθηνότερο εισιτήριο με τον επόμενο… καρβουνιάρη.

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση πωλήσεων για την Quest

Kitriniaris

Η Cosmos ανέλαβε τη συντήρηση του e-ΕΦΚΑ

Giorgos Athanassiadis

Διαχείριση ψηφιακών αρχείων από την Konica Minolta στη Frezyderm

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα