22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Συγκρατημένες οι επενδύσεις σε υποδομές cloud

Με το συντηρητικό 3,9% αναπτύχθηκε η αγορά των υποδομών cloud το α’ τρίμηνο του 2016, καθώς το “φρένο” που υπήρξε στο κομμάτι των συστημάτων hyperscele public cloud προσγείωσε ολόκληρη την αγορά, η αξία της οποίας ανήλθε στα $6,6 δις σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC.

 

Ειδικότερα, οι δαπάνες για servers, συστήματα storage και Ethernet switches που χρησιμοποιούνται σε υποδομές cloud, ανήλθαν στο 32,3% των συνολικών δαπανών της παγκόσμιας αγοράς ΙΤ υποδομών, από 30,2% πριν από έναν χρόνο. Τα €2,8 δις κατευθύνθηκαν σε επενδύσεις για private cloud και τα €3,9 δις σε public cloud υποδομές.

idc1

Οι αναλυτές της IDC αναμένουν ότι οι επενδύσεις για hyperscale συστήματα θα έχουν δυναμικότερη πορεία προς το τέλος του 2016, καθώς αρκετοί cloud vendors έχουν ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία νέων data centers. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και το ότι η IDC βάζει στην εξίσωση το πρόσφατο Brexit, το οποίο όπως υποστηρίζει μπορεί υπό προϋποθέσεις να επηρεάσει το σύνολο της αγοράς.

 

Προς το παρόν και πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, οι αγορές στις οποίες υπήρξε η μεγαλύτερη άνοδος κατά το α’ τρίμηνο του 2016 ήταν η Δ. Ευρώπη και η Ασία/Ειρηνικός, ενώ οι ΗΠΑ και η Αν. Ευρώπη γνώρισαν τα χαμηλότερα ποσοστά ανόδου στην ίδια περίοδο.

Σχετικά άρθρα

Συνεργασία QlikView-Ergologic

Kitriniaris

EMC: Ρεκόρ πωλήσεων το δ’ τρίμηνο

Kitriniaris

Έρευνα: Η υπερπληθώρα επιλογών απομακρύνει τους καταναλωτές

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα