19.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Στο… inkjet στόχαστρο της Epson οι ΜΜΕ

Με τη νέα σειρά εκτυπωτών Work Force Pro RIPS η Epson στοχεύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και μάλιστα για πρώτη φορά κάνοντας χρήση συμβολαίων MPS μέσω συνεργατών. Αυτά, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν στο χθεσινό, 10 Νοεμβρίου, event διοργάνωσε η εταιρεία και το οποίο παρακολούθησε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου.

 

Όπως εξήγησε η Νατάσα Γεωργίου, corporate channel manager, τα νέα MFPs προορίζονται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν μη ορθολογικοποιημένο στόλο έως 50 εκτυπωτές και η αναλογία ασπρόμαυρων προς έγχρωμες εκτυπώσεις είναι 5/1, με μηνιαίες εκτυπώσεις της τάξης των 5000 BW και 1000 CLR σελίδων. Η κ. Γεωργίου τόνισε επίσης ότι οι υπηρεσίες MP δεν αφορούν πλέον μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά αποτελούν σημαντικό εφόδιο και για τις μικρές και μεσαίες εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι η Epson για πρώτη φορά προσφέρει τα Work Force Pro RIPS μέσω συνεργατών και συμβολαίων MPS, προοπτικής 3 ή 5 ετών.

epson1 

Γιατί όμως inkjet αντί για laser. O λόγος ακούσει στο όνομα Replaceable Ink Pack System (RIPS), μια τεχνολογία της Epson η οποία διασφαλίζει εκτυπώσεις εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, χρησιμοποιώντας μονάδες παροχής μελανιών για την απρόσκοπτη εκτύπωση έως και 75.000 σελίδων. Σαν αποτέλεσμα, οι Work Force Pro RIPS μειώνουν αισθητά τη σπατάλη έως 99%, το κόστος εκτύπωσης και την κατανάλωση ενέργειας έως 95%, ελαττώνοντας ταυτόχρονα το χρόνο παρεμβάσεων συντήρησης ή άλλων έως 98%, σύμφωνα με την Epson. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, μόνο από την εξοικονόμηση ενέργειας ένας εκτυπωτής Work Force Pro RIPS μπορεί να εξοικονομήσει €200 σε βάθος τριετίας, σε σύγκριση με έναν αντίστοιχο Α3 laser. Αντίστοιχα, το κόστος σε μελάνι για 75.000 εκτυπώσεις με το σύστημα RIPS, είναι κατά €1000 μικρότερο!

epson2

 

Μάλιστα στην Epson θεωρούν ότι το μέλλον των inkjet εκτυπωτών στις επιχειρήσεις είναι κάτι παραπάνω από λαμπρό. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, οι business inkjet εκτυπωτές έχουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 13% τη στιγμή που οι ανταγωνιστικοί laser περιορίζονται στο 2%, ενώ το 2015 ένας στους τέσσερις business εκτυπωτές που πωλήθηκαν ήταν inkjet.  Έτσι, το 2019 αναμένεται ότι το 34% των business εκτυπωτών θα είναι inkjet.

 

Όσον αφορά τα μοντέλα που παρουσίασε η Epson πρόκειται για τα WF-R8590D3TWFC, WF-R5690DWF και WF-R5190DW, πολυλειτουργικοί εκτυπωτές Α3 οι οποίοι όπως προείπαμε αποτελούν ιδανική επιλογή για μεσαίες επιχειρήσεις. Χαρακτηρίζονται από ταχύτητα εκτύπωσης πρώτης σελίδας μόνο 7 sec, προσφέροντας έτσι αυξημένη αποδοτικότητα και παραγωγικότητα καθώς ο μέσος όρος των εκτυπώσεων ενός γραφείου δεν ξεπερνά τις 2-3 σελίδες/εργασία. Οπότε το ζήτημα της ταχύτητας δεν είναι το πόσες σελίδες θα εκτυπωθούν στη διάρκεια ενός λεπτού, αλλά το πόσο γρήγορα θα εκτυπωθούν οι τρεις πρώτες σελίδες.

 

Πάντως κλείνοντας την ενημέρωση, η κ. Γεωργίου, άφησε υποσχέσεις και για το 2016 καθώς όπως είπε η Epson θα περάσει από τις MME και στο Enterprise με πλήθος λύσεων που πρόκειται να λανσαριστούν στην αγορά.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

AMD: η αγορά των PC’s αλλάζει

Kitriniaris

«Bronze Award» για το Pylon ERP στα Manufacturing Excellence Awards 2021

Giorgos Athanassiadis

Η Fortinet αναγνωρίζεται για 2η χρονιά ως Visionary στο 2021 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα