22.3 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Στο -10% οι πωλήσεις PCs στην ΕΜΕΑ

Μόλις 19,5 εκατ. PCs πωλήθηκαν το α’ τρίμηνο του 2016 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, διαμορφώνοντας μια αγορά συρρικνωμένη κατά 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, αλλά σε απόλυτη αντιστοιχία με την παγκόσμια αγορά PCs, η οποία συρρικνώθηκε κατά -9,6% στο α’ τρίμηνο.

 

Ωστόσο οι αναλυτές της Gartner εντοπίζουν σαφείς διαφοροποιήσεις στην αγορά της EMEA. Καταρχήν, στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης – κυρίως στη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία – η ζήτηση ήταν σαφώς μεγαλύτερη απ’ ό,τι σε άλλες περιοχές ενώ υπήρξε διαφοροποίηση και όσον αφορά τις πωλήσεις consumer και επαγγελματικών συστημάτων.

gartner1

Σε επίπεδο κατασκευαστών η HP, βρέθηκε πρώτη στη λίστα , ακολουθούμενη κατά πόδας από τη Lenovo. Ωστόσο όλοι οι κατασκευαστές το top 5 είδαν τα μερίδια τους να μειώνονται με μόνη εξαίρεση της Asus. Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις επαγγελματικών PCs ακολούθησαν σε γενικές γραμμές την καθίζηση της consumer αγοράς, υπήρχε συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης για φορητούς υπολογιστές με αποσπώμενα πληκτρολόγια. Εξίσου ανοδική ήταν η αγορά των  gaming PCs. Ωστόσο επειδή αυτές οι υποκατηγορίες αποτελούν μικρό μέρος του συνόλου της αγοράς, η πτώση ήταν δεδομένη σύμφωνα με την Gartner.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G: Παρά λίγο flagship

Giorgos Athanassiadis

Νέες καινοτομίες στην πλατφόρμα HP GreenLake Cloud

Giorgos Athanassiadis

Η Google εισέρχεται στη λιανική;

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα