16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Στον πάγο η παγκόσμια αγορά IT

Απολύτως σταθερή θα παραμείνει η παγκόσμια αγορά IT στη διάρκεια του 2016, μένοντας κολλημένη στα $3,41 τρις σύμφωνα με την Gartner. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόβλεψη είχε γίνει με βάση την παραδοχή ότι τελικά το Brexit δεν θα επικρατούσε στην προτίμηση των Βρετανών ψηφοφόρων. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν, άγνωστο ωστόσο κατά πόσο. Οι αναλυτές της Gartner εντοπίζουν την εξής αντίφαση στην παγκόσμια αγορά IT: ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, την ίδια στιγμή παρατηρείται απροθυμία για την υλοποίηση νέων επενδύσεων.

 

Αναλυτικότερα και επικεντρώνοντας την προσοχή της σε διαφορετικούς τομείς της παγκόσμιας αγοράς IT, η Gartner προβλέπει τα εξής για το 2016:

 

Συστήματα data center: Οι δαπάνες θα φτάσουν τα $174 δις το 2016, μια αύξηση της τάξης του 2% σε σύγκριση με το 2015. Την πορεία του συγκεκριμένου τομέα ορίζουν οι αγορές της Κίνας, της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, όπου και έχει ανοίξει ένας αξιόλογος κύκλος ανανέωσης εξοπλισμού.

 

Επιχειρηματικό λογισμικό:  Με προβλεπόμενο συνολικό τζίρο $332 δις, αύξηση 5,8% σε σχέση με το 2015, το enterprise software θα παραμείνει δυνατό χαρτί και την φετινή χρονιά. Οι λύσεις CRM – customer relationship management είναι αυτές που θα γνωρίσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

 

Συσκευές: Οι αναλυτές της Gartner εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος τομέας θα φτάσει τα $627 δις το 2016. Αδύναμος κρίκος θα αποδειχτεί για μία ακόμη χρονιά η αγορά των PCs, η οποία θα παραμείνει σε αρνητικό πρόσημο και πάλι.

gartner1

 

Υπηρεσίες IT: Αναμένεται αύξηση τζίρου κατά 3,7%, στα $898 δις. Κινητήριος μοχλός θα είναι η ιαπωνική αγορά, όπου οι μεγάλες εταιρείες διαπιστώνουν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι αναγκαιότητα και ήδη έχουν θέσει σε εφαρμογή σχετικά projects, ζητώντας ανάλογες υπηρεσίες.

 

Τηλεπικοινωνίες: Ο μεγαλύτερος τομέας της παγκόσμιας αγοράς IT θα δει τα έσοδά του να περιορίζονται στα $1,38 τρις το 2016, – 1,4% σε ετήσια βάση. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, περιοχές όπου ο πόλεμος των τιμών μεταξύ των παρόχων αλλά και “συστολή” που δείχνουν οι καταναλωτές στη χρήση των συσκευών τους, θα οδηγήσει σε μείωση του τζίρου.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Aνταγωνιστική προσφορά double-play από Vodafone και HOL

Kitriniaris

ESET: νέα λύση email security για Lotus Domino

dmallas

Η Samsung αποκτά την cloud printing εταιρεία PrinterOn

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα