15.2 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Στον έλεγχο της Foxconn η Sharp

Υπογράφηκε τελικά η εξαγορά της Sharp από τη Foxconn, η οποία θα αποκτήσει τα 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου της ιαπωνικής εταιρείας έναντι $3,5 δις. Το αρχικό τίμημα ήταν $5 δις αλλά στο μεταξύ έγιναν γνωστές διάφορες υποχρεώσεις της ιαπωνικής εταιρείας κάτι που έκανε τη Foxconn να υπαναχωρήσει.

 

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο CEO της Foxconn, Terry Gou εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Sharp έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ανακάμψει αλλά και να πρωταγωνιστήσει, κυρίως χάρη στην τεχνολογία IGZO (indium gallium zinc oxide) για οθόνες. Ουσιαστικά η απόκτηση της Sharp έγινε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, την τεχνογνωσία στην κατασκευή οθονών που έχει η ιαπωνική εταιρεία, η οποία την καθιστά τον μοναδικό ισάξιο ανταγωνιστή των Κορεατών κατασκευαστών.

 

Ο Gou αναμένει μάλιστα ότι οι οθόνες με τεχνολογία IGZO – τις οποίες θεωρεί ανώτερες από τις OLED – σταδιακά θα εδραιωθούν στην αγορά δίνοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στη Sharp. Παράλληλα, τόνισε ότι η Foxconn δεν θα περιορίσει τη Sharp στα στενά πλαίσια της αγοράς displays αλλά την υπολογίζει ως σημαντικό «κομμάτι» της επέκτασής της στα consumer προϊόντα, το Internet of Things και τις συσκευές “smart” home.

Σχετικά άρθρα

Google: $8,8 δις έσοδα από mobile ads το 2013

Kitriniaris

Η HPE πρωτοστατεί στη συνδεσιμότητα των επιχειρήσεων προσφέροντας ιδιωτικό δίκτυο 5G

Giorgos Athanassiadis

Διάκριση για την Intracom Telecom

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα