19.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Στις 29 Ιουλίου τα Windows 10

Τελικά η διαθεσιμότητα των επερχόμενων Windows 10 θα γίνει στις 29 Ιουλίου και μάλιστα για όλους τους χρήστες, όπως ανακοίνωσε η Microsoft. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε από διαρροές τη συγκεκριμένη ημερομηνία ωστόσο το ερώτημα ήταν αν αφορούσε το “release-to-manufacturing” ή όχι.

 

Όπως, λοιπόν, ανακοίνωσε η Microsoft τα Windows 10 θα έρθουν με universal apps, Cortana, τον νέο browser Edge browser που αντικαθιστά Internet Explorer, Office 2016, ενσωματωμένο Xbox Live app και νέα multimedia apps. Θυμίζουμε επίσης ότι θα είναι δωρεάν για όσους έχουν συσκευές με Windows 7 και Windows 8.1.

 

Η Microsoft κάνει ήδη μεγάλα σχέδια για το νέο λειτουργικό, καθώς πρόσφατα ο Terry Myerson, επικεφαλής του Operating Systems Group της εταιρείας, δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2018 θα βρίσκονται εγκατεστημένα σε 1 δις συσκευές.

 

O αριθμός του 1 δις αφορά όλα τα είδη των συσκευών που θα είναι σε θέση να τρέξουν το νέο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων desktops, laptops, tablets, Windows Phones, το Xbox, το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens αλλά και συσκευές που θα χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο του Internet of Things.

 

Μεγάλες προσδοκίες έχει, όμως, και η υπόλοιπη αγορά από το νέο λειτουργικό της Microsoft. Συγκεκριμένα, πρόσφατο report της IDC προέβλεψε ότι η έλευση των Windows 10 θα ενισχύσει την στροφή των καταναλωτών  προς τα tablets με παραγωγικό προφίλ.

 

Οπότε με σημείο αφετηρίας την 29η Ιουλίου θα διαπιστώσουμε αν η πρόβλεψη του Satya Nadella, CEO της Microsoft, ότι τα Windows 10 θα μετατραπούν σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα λειτουργικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα στη μεγαλύτερη ιντερνετική υπηρεσία στον κόσμο, επαληθευτεί στην πράξη.

Σχετικά άρθρα

ViewSonic: lamp-free προβολείς για εγκαταστάσεις και σήμανση

Giorgos Athanassiadis

H Cosmos προσωρινός ανάδοχος στο έργο αυτοματοποίησης των κυπριακών ταχυδρομείων

Giorgos Athanassiadis

Οι λύσεις Vodafone IoT σε ελληνικές επιχειρήσεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα