17.1 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Στα $70 δις το public cloud το 2015

Θεμελιώδες κομμάτι της αλυσίδας του ΙΤ γίνεται το cloud, σε σημείο που η αγορά των public cloud λύσεων να φτάσει τα $70 δις φέτος αλλά και οι λύσεις που προσφέρονται να τριπλασιαστούν σε απόλυτους αριθμούς μέσα στην επόμενη τριετία. Αυτό ισχυρίζεται στην τελευταία σχετική πρόβλεψή της η IDC, στην οποία επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις πιέζουν πλέον για περισσότερο cloud.

 

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις ζητούν, κατά προτεραιότητα, λύσεις software as a service, platform as a service και infrastructure as a service, ωστόσο έχουν γίνει πιο “επιλεκτικές”. H IDC επισημαίνει ότι καλό το public cloud αλλά μόνο όταν προσφέρει λύσεις οι οποίες “κουμπώνουν” πάνω στις ανάγκες κάθε βιομηχανίας ξεχωριστά. Για παράδειγμα, μια ξενοδοχειακή και μια κατασκευαστική επιχείρηση δεν αναζητούν γενικά μια cloud λύση αλλά μια cloud λύση που θα ανταποκρίνεται στη βιομηχανία που δραστηριοποιούνται.

 

Εδώ ακριβώς θα κριθεί και η επιτυχία των vendors καθώς η IDC θεωρεί δεδομένο ότι επιχειρήσεις και οργανισμοί θα περάσουν σύντομα σε στρατηγικές cloud first. Οπότε οι vendors που θα μπορέσουν να προσφέρουν την εξειδίκευση που ζητά κάθε βιομηχανία θα αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα.

 

Η IDC επιμένει ότι το ζήτημα της ασφάλειας παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο για την υιοθέτηση του cloud. Μάλιστα, η ασφάλεια προβληματίζει ιδιαίτερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, δυο τεράστιους τομείς οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην αγορά του public cloud.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Έργο SAP στον Μαρινόπουλο από τη SingularLogic

dmallas

Εντός Οκτωβρίου τα νέα iPad στην Ελλάδα

Kitriniaris

Fiber to the Home σε 1 εκ. σπίτια φέρνει ο ΟΤΕ

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα