18 C
Athens
25/04/2024
Biztech

“Σιτεύουν” στα χέρια των καταναλωτών οι συσκευές

“Αν δεν χαλάσει, δεν το αλλάζω”, αυτή φαίνεται πως θα είναι η τάση των καταναλωτών παγκοσμίως για το 2015 και 2016 όσον αφορά τις ηλεκτρονικές τους συσκευές, τουλάχιστον όπως υποστηρίζει η Gartner. Στο τελευταίο σχετικό report, η εταιρεία ερευνών προβλέπει ότι η αγορά laptops, tablets και smartphones θα συρρικνωθεί στο σύνολό της κατά 1% το 2015 καθώς οι καταναλωτές δείχνουν διστακτικοί στη όποια ανανέωση. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόβλεψη βρίσκεται στον αντίποδα της αντίστοιχης του προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με την οποία η εν λόγω αγορά θα αναπτυσσόταν κατά 1,5% το 2015.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Gartner ο ρυθμός αντικατάστασης ηλεκτρονικών συσκευών έχει μειωθεί το τελευταίο τρίμηνο. Μόνη εξαίρεση τα smartphones – τα οποία αναμένεται να κλείσουν με άνοδο 14% για το σύνολο του 2015. Στον αντίποδα, οι πωλήσεις laptops και desktops, οι οποίες θα είναι κατά 7,3% λιγότερες το 2015 απ’ ό,τι το 2014. Ωστόσο η Gartner προβλέπει ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες συσκευών θα περάσουν και πάλι σε ανάπτυξη το 2017, με κινητήρια δύναμη τις συσκευές που θα συνδυάζουν τα Windows 10 και το chip Skylake της Intel.

 

Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις πωλήσεις tablets αφού θα μειωθούν κατά 13% το 2015. Στα tablets το ζήτημα είναι η κατηγορία εκείνη που οδήγησε σε φρενήρη άνοδο τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή οι συσκευές μεταξύ 7” και 8” από τις οποίες οι καταναλωτές απομακρύνονται πλέον. Πρόκειται για μία ακόμη έρευνα που αποδεικνύει ότι η αγορά των tablets μετασχηματίζεται πλέον καθώς το ενδιαφέρον των καταναλωτών περνάει σε μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες συσκευές.

 

Ατμομηχανή ολόκληρης της αγοράς είναι όπως αναμενόταν η κινητή τηλεφωνία, ατμομηχανή της οποίας είναι τα smartphones. Συγκεκριμένα, από τα 2,395 δις συσκευών που θα πωληθούν το 2015, το 1,9 δις θα είναι κινητά τηλέφωνα από τα οποία το 75% θα είναι smartphones. Το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 89% στο 2017.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Deloitte: Μεγάλη αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού

Giorgos Athanassiadis

Epsilon Financials: H νέα cloud εφαρμογή της Epsilon Net

Giorgos Athanassiadis

AI, cloud και Blockchain μετασχηματίζουν τον τραπεζικό κλάδο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα