25.2 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Σημαντικό κεφάλαιο για τις επιχειρήσεις ο «ψηφιακός ηγέτης»

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Oxford Economics με την υποστήριξη της SAP, μόνο ένα στα πέντε στελέχη επιχειρήσεων διαθέτει τα χαρακτηριστικά του «ψηφιακού ηγέτη». Η έρευνα αναδεικνύει μία νέα κατηγορία ηγετών που υιοθετεί την ψηφιακή νοοτροπία.

Οι ψηφιακοί ηγέτες πετυχαίνουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων τους με την κατάλληλη στρατηγική, ταχύτητα και ενσωμάτωση

 

Η μελέτη Leaders 2020 βασίζεται στα αποτελέσματα έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 4.000 στελέχη και υπάλληλοι σε 21 χώρες και η οποία αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά των οργανισμών που λειτουργούν αποτελεσματικά στο πλαίσιο της ψηφιακής οικονομίας. Γεγονός είναι ότι η πλειονότητα των οργανισμών θα μπορούσε να επωφεληθεί από την υιοθέτηση πρακτικών της ψηφιακής ηγεσίας, όπως αυτές προσδιορίζονται από την έρευνα.

 

Τα οφέλη που φέρνει στην επιχείρηση ο ψηφιακός ηγέτης περιλαμβάνουν:

 

Καλύτερες οικονομικές επιδόσεις: 76% των στελεχών που αναγνωρίστηκαν από την έρευνα ως ψηφιακοί ηγέτες καταγράφουν ισχυρή ανάπτυξη εσόδων και κερδών, συγκριτικά με το 55% των υπολοίπων στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα.

 

Ικανοποιημένοι και ενεργά εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι: Οι ψηφιακοί ηγέτες έχουν εργαζόμενους που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες (87%) να είναι ικανοποιημένοι στο εργασιακό τους περιβάλλον, σε σύγκριση με το 63% των υπολοίπων ερωτηθέντων.

 

Aνάπτυξη ηγετών: Οι υπάλληλοι που συνεργάζονται με ψηφιακούς ηγέτες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν στη θέση εργασίας τους ακόμα και αν τους δοθεί η ευκαιρία να φύγουν, σε ποσοστό 21% υψηλότερο σε σχέση με το σύνολο όλων των άλλων ερωτηθέντων.

 

«Είναι σαφές ότι χρειάζεται ένα νέο είδος ηγεσίας για να επιτύχει κανείς στην ψηφιακή οικονομία», δήλωσε ο Mike Ettling, president, SAP SuccessFactors. «Οι άνθρωποι σήμερα, και ειδικά οι millenials και οι γενιές μετά από αυτούς, αναμένουν πιο ανοικτούς και κοινωνικούς ηγέτες, υποστήριξη της διαφορετικότητας σε επίπεδο ηγεσίας και λιγότερη ιεραρχία. Μέσω της τεχνολογίας, οι ηγέτες έχουν πλέον πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη γρήγορη λήψη αποφάσεων και την προσέλκυση και ανάπτυξη της νέας γενιάς ηγετών».

 

«Αυτά τα ευρήματα θα πρέπει να χρησιμεύσουν για την αφύπνιση των ηγετών των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Edward Cone, deputy director of thought leadership στην Oxford Economics, ο οποίος είχε και την επίβλεψη του προγράμματος. «Οι εργαζόμενοί σας, τα νεότερα στελέχη σας και τα οικονομικά σας αποτελέσματα στέλνουν όλα ένα σαφές μήνυμα για τη σημαντικότητα του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των ικανοτήτων ηγεσίας για την ψηφιακή εποχή».

Σχετικά άρθρα

Canon: Νέες λύσεις στη σειρά PIXMA

Channel-Manager

Διεύρυνση συνεργασίας για τη Retail Link

Channel-Manager

Η SAP αναλύει τα επόμενα cloud βήματά της

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα