16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Σημαντική επένδυση της Oracle στην Ελλάδα

Η Oracle ανακοίνωσε τη δημιουργία διεθνούς κέντρου συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Αθήνα. Το κέντρο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2016, καλύπτει την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις εταιρικής ασφάλειας και τις αντίστοιχες υπηρεσίες σχεδιασμού αρχιτεκτονικής και υλοποίησης, οι οποίες παρέχονται από το Oracle Consulting, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή (συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Κόλπου), τη Σαουδική Αραβία και τη Βόρειο Αφρική.

 

Το κέντρο λειτουργεί ως ένας κεντρικός κόμβος παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλείας και εξειδικευμένων υπηρεσιών υλοποίησης στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, καλύπτοντας το σύνολο του τεχνολογικού χαρτοφυλακίου της Oracle για Cloud, on-premises και υβριδικές υλοποιήσεις. Οι τομείς εστίασης του κέντρου περιλαμβάνουν: Governance, access management, database security, secure backup, mobile security, identity management στο cloud καθώς και λύσεις compliance.

 

Η σημαντικότητα της επένδυσης

 

Η νέα επένδυση της Oracle στην Ελλάδα ενδυναμώνει και επεκτείνει τον τοπικό και περιφερειακό ρόλο του Oracle Consulting. Η ομάδα του Oracle Consulting που ήδη εργάζεται στην καρδιά του κέντρου αποτελείται από 16 ικανούς και νέους Έλληνες συμβούλους, με εξαιρετική τεχνογνωσία και εμπειρία σε ευρέως αξιοποιούμενες μεθοδολογίες ασφάλειας και ενοποίησης.

Η ομάδα έχει ήδη υλοποιήσει λύσεις Oracle Enterprise Security σε κορυφαίες τράπεζες και τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα, επεκτείνοντας πρόσφατα τις υπηρεσίες της στη Σαουδική Αραβία και το Λίβανο.

 

oracleconsulting

 

Ο Κυριάκος Ρήγας, consulting senior director Μέσης Ανατολής, Σαουδικής Αραβίας, Βορείου Αφρικής, Ελλάδας & Κύπρου της Oracle Ελλάς ανέφερε ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια, υπάρχει σημαντική αύξηση στη ζήτηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες υλοποίησης έργων ασφαλείας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, λήφθηκε η απόφαση της επένδυσης για τη δημιουργία του συγκεκριμένου εξειδικευμένου κέντρου μεγαλώνοντας παράλληλα σημαντικά η ομάδα του Oracle Consulting, η οποία έχει ήδη διευρυμένο ρόλο, υποστηρίζοντας αναδυόμενες αγορές της περιοχής ΕΜΕΑ.

Μάλιστα, ο κ. Ρήγας αποκάλυψε ότι η Oracle σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό των συμβούλων της ομάδας μέχρι τα τέλη του οικονομικού έτους.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Oracle κατέχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 70% στο χώρο του Identity Management στην Ελλάδα, ενώ η ετήσια ανάπτυξη στο συγκεκριμένο χώρο της αγοράς αναμένεται να φτάσει το 30%.

 

Ο Αντώνης Μονοκρούσος, country leader, Oracle Ελλάς & cluster leader Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, Αλβανίας, Κοσόβου & ΠΓΔΜ τόνισε τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για την τοπική αγορά, η συγκεκριμένη επένδυση της Oracle στην Ελλάδα, η οποία αποδεικνύει αφενός το ταλέντο των Ελλήνων επαγγελματιών πληροφορικής, αφετέρου το πόσο επίκαιρη και σημαντική είναι η ασφάλεια ως τάση για κάθε οργανισμό.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι όπως το cloud, έτσι και η ασφάλεια αποτελεί μία από τις περιοχές-κλειδιά όπου νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται καθημερινά και με ταχείς ρυθμούς.

Σχετικά άρθρα

Apple και IBM φέρνουν 5 εκατ. iPads στους Ιάπωνες

Kitriniaris

Bewise: Ολοκλήρωσε το έργο Cisco Unified Communications στην Aegean Baltic Bank

Giorgos Athanassiadis

Epson L1455. Ink tank System και σε μέγεθος Α3

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα