20.6 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Σε κινεζικά χέρια η Lexmark

Έναντι τιμήματος $3,6 δις, ποσό που θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά, ο κατασκευαστής εκτυπωτών Lexmark συμφώνησε να εξαγοραστεί από consortium κινεζικών εταιρειών, αποτελούμενο από την Apex Technology και την PAG Asia Capital. Η πρώτη είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής cartridges εκτυπώσεων παγκοσμίως, ενώ η δεύτερη είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds της Ασίας.

 

Οι κάτοχοι μετοχών τη Lexmark θα λάβουν $40,5 για κάθε μετοχή, αφού πλέον η εταιρεία γίνεται ιδιωτική και δεν θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η απόφαση για την εξαγορά εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της εταιρείας, ωστόσο θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από τους μετόχους και την επιτροπή ανταγωνισμού των ΗΠΑ. Αν η διαδικασία εξελιχθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η εξαγορά θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016.

 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, τα δύο business groups της Lexmark, Imaging Solutions και Services & Enterprise Software, θα παραμείνουν ως έχουν ενώ και η έδρα της εταιρείας θα διατηρηθεί στο Lexington των ΗΠΑ. Τη θέση τους ως CEO θα κρατήσει και ο Paul Rooke, σημερινός επικεφαλής της Lexmark.

 

Η απόφαση για την εξαγορά ήταν η καλύτερη επιλογή, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, καθώς εξασφαλίζει στην εταιρεία τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανάπτυξη του business της. Ταυτόχρονα, η “προέλευση” των αγοραστών εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά της Ασίας.

 

H Lexmark βρισκόταν σε αναζήτηση αγοραστών ή συνεργατών εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ κάποια στιγμή είχε γίνει λόγος για εξαγορά της από την Konica Minolta. Τελικά η ιστορία έγραψε… Κίνα.

Σχετικά άρθρα

Η Πάτρα γίνεται έξυπνη πόλη

Lenovo και FC Internazionale Milano ενισχύουν την επιτυχημένη συνεργασία τους

Giorgos Athanassiadis

HP Wolf Security: Πόσο πωλούνται τα κλεμμένα διαπιστευτήριά σας στο dark web;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα