16.7 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Πτώχευσε η Ηλεκτρονική Αθηνών

Το πλέον δυσάρεστο σενάριο επιβεβαιώθηκε για την Ηλεκτρονική Αθηνών καθώς μετά 66 χρόνια λειτουργίας η εταιρεία βάζει λουκέτο. Συγκεκριμένα, χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 267/13-4-2016 απόφασή του κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης. Έτσι, από σήμερα τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά ενώ οι 450 εργαζόμενοι της εταιρείας βρίσκονται στην ανεργία.

 

Ανακοίνωση με αιχμές

 

Σε σχετική ανακοίνωση της η εταιρεία αφήνει σαφείς αιχμές για την ασκούμενη οικονομική πολιτική καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “παρά τις διαρκείς προσπάθειες η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που -εκτός των άλλων- ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας”.

 

Μάλιστα την ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το τελευταίο επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Ωστόσο όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές.

 

Κλείνοντας την ίδια ανακοίνωση, η Ηλεκτρονική τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή αφανίζει τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του κλάδου, συμπληρώνοντας ότι οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά θα είναι οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων εργαζομένων της Ηλεκτρονικής, δεν υπάρχει καμία οφειλή μισθών, ενώ επιπλέον έχουν καταβληθεί τα δώρα του Πάσχα και αδείας, καθώς και το πρώτο 15ήμερο του Απριλίου.

Σχετικά άρθρα

Ρεκόρ δεκαετίας η αγορά υπολογιστών το τρίτο τρίμηνο

Giorgos Athanassiadis

Η Schneider Electric στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Giorgos Athanassiadis

H Lenovo κάνει τη μάθηση και τη ψυχαγωγία πιο εύκολη από ποτέ

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα