16.6 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Πτώση και άνοδος μαζί για την αγορά των servers

Παρά την άνοδο κατά 1,7% στις πωλήσεις τεμαχίων το α’ τρίμηνο του 2016, ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς servers έπεσε το ίδιο διάστημα κατά -2,3%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Gartner.

 

H πτώση στην αξία της αγοράς με την ταυτόχρονη αύξηση των αποστολών, αποδεικνύει ότι η μέση τιμή πώλησης των συστημάτων έχει υποχωρήσει σε σύγκριση με πέρυσι, επισημαίνουν οι αναλυτές της Gartner. H ατμομηχανή των πωλήσεων παραμένουν τα συστήματα που προορίζονται για την αγορά των hyperscale data centers. Αντιθέτως, το κομμάτι των servers για τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένει στάσιμο, καθώς τα τμήματα ΙΤ στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις με βάση το cloud, τονίζει η Gartner.

server1

H Hewlett Packard Enterprise (HPE) συνέχισε να ηγείται της αγοράς, με μερίδιο 25,2% βάσει τζίρου. Μάλιστα η HPE ήταν ο μόνος vendor στο top five που κατέγραψε άνοδο πωλήσεων στο α’ τρίμηνο. Dell και ΙΒΜ ακολουθούν στη 2η και 3η θέση της σχετικής λίστας. Ωστόσο η IBM κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση σε επίπεδο τζίρου.

server2

Όσον αφορά τις πωλήσεις (βάσει τεμαχίων) μόνο η Huawei και η Inspur κατέγραψαν άνοδο, από τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

To Bitdefender Αntivirus “προϊόν της χρονιάς”

Kitriniaris

25 χρόνια Dell OptiPlex με ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο

Giorgos Athanassiadis

Στα 100 εκατ. οι άδειες των Windows 8

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα