16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Πράσινο φως για την εξαγορά της SanDisk από την WD

Την έγκριση της ευρωπαϊκής επιτροπής έλαβε η Western Digital προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά της SanDisk, καθώς οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έκριναν ότι η υλοποίηση της συμφωνίας δεν θα βλάψει τον ανταγωνισμό στην αγορά του data storage.

 

Η πρόταση εξαγοράς έγινε τον περασμένο Οκτώβριο και προβλέπει ένα πόσο της τάξης των $19 δις, το οποίο θα καταβληθεί σε μετρητά και μετοχές.  Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό  ο διευθύνων σύμβουλος της Western Digital, Steve Milligan, θα παραμένει επικεφαλής του νέου σχήματος ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της SanDisk, Sanajay Mehrotra, θα λάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.

 

Το σύνολο των αναλυτών της αγοράς συμφωνεί πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι επωφελής και για τα δύο μέρη και είχε καταστεί σχεδόν αναπόφευκτη. Από τη μια μεριά Western Digital, ηγέτης στην παραδοσιακή αγορά των hard-disk-drives, είχε μείνει πίσω στη τεχνολογία NAND storage, η οποία δείχνει να είναι το μέλλον στα συστήματα αποθήκευσης. Από την άλλη η SanDisk είχε ισχυρό αποτύπωμα στην τεχνολογία NAND storage το οποίο όμως δεν κατόρθωσε να κεφαλαιοποιήσει σε επίπεδο business. Θεωρητικά, λοιπόν, η εξαγορά θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία που θα πρωταγωνιστήσει στο… storage wars.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Στη Σουηδία το νέο έργο της Intrasoft

Channel-Manager

Apple: Πως συνεχίζεις την επιτυχία;

Channel-Manager

Δυνατό “παιχνίδι” από τη Microsoft

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα