22.9 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Πλατφόρμα Internet of things από τη Wind

Τη συνεργασία της με την Τelefonica Business Solutions ανακοίνωσε η Wind με στόχο τη δημιουργία της πλατφόρμας Wind Smart IoT για τη διασύνδεση και διαχείριση μηχανών και αντικειμένων στο διαδίκτυο. Η πλατφόρμα Wind Smart IoT βασίζεται στην Smart m2m Solution που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Telefonica

 

Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις γίνονται μέρος ενός οικοσυστήματος που περιλαμβάνει τα αντικείμενα και τους κατασκευαστές τους, τους παρόχους υποδομών και υπηρεσιών, τις εφαρμογές, το υπολογιστικό νέφος και την ανάλυση των Big Data.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για μια υπηρεσία συνδεσιμότητας συσκευών και αντικειμένων στο Internet που επιτρέπει απομακρυσμένη διασύνδεση, παρακολούθηση και διαχείριση πολλών συσκευών ταυτόχρονα στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στον κόσμο, με πλήρη έλεγχο, από την ίδια την επιχείρηση.

Χάρη στο Wind Smart IoT, η επιχείρηση μπορεί να έχει αυξημένο έλεγχο και παρακολούθηση σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές της, να ενσωματώνει και να αυτοματοποιεί τη λειτουργία τους στα επιχειρησιακά συστήματα και να αξιοποιεί τα δεδομένα για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της.

Με αυτές τις δυνατότητες οι επιχειρήσεις μειώνουν περιττές δαπάνες συντήρησης καθώς και λειτουργικά κόστη υποστήριξης, αυξάνουν την παραγωγικότητα και  εξυπηρετούν καλύτερα τον πελάτη τους.

Ποιοι κλάδοι μπορούν να αξιοποιήσουν το IoT;

Οι εφαρμογές του Wind Smart IoT στην αγορά είναι πολλές και οι τελικές λύσεις σχεδιάζονται με βάση τις συγκεκριμένες προδιαγραφές κάθε επιχείρησης. Η γκάμα εφαρμογών περιλαμβάνει από διαχείριση στόλου, μετρητών ενέργειας, καυσίμων και φυσικών πόρων, wearables, εφαρμογές για έξυπνες πόλεις και εφαρμογές φυσικής ασφάλειας, υγείας, εφαρμογές ασύρματων πληρωμών (mPoS), έξυπνης γεωργίας, έξυπνα κτίρια, κλπ.

 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που δίνει ο κ. Τζωρτζακάκης γενικός διευθυντής σταθερής τηλεφωνίας και επιχειρησιακής ανάπτυξης:

«Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που επενδύει στον τουρισμό, είναι σημαντικό το πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει μια τέτοια πλατφόρμα στις επιχειρήσεις του κλάδου. Ήδη μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες ναυλώσεων σκαφών αναψυχής έχει προμηθευτεί την λύση μας και διαχειρίζεται απομακρυσμένα από τις ΗΠΑ 1.000 4G Mobile Broadband συνδέσεις πάνω σε σκάφη που έχει στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα

devolo Magic 1: Ένα «μαγικό» δίκτυο για όλους

Giorgos Athanassiadis

Η αγορά SDN σε τροχιά ανάπτυξης

Channel-Manager

Νέο προσιτό monitor 31,5 ιντσών για όλους από την AOC

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα