20.9 C
Athens
16/04/2024
Biztech

Πιστοποίηση TCO για τους προβολείς της Epson

Η Epson ανακοίνωσε πρόσφατα ότι 45 βιντεοπροβολείς της, από τις κατηγορίες προϊόντων για τον εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό τομέα, φέρουν την παγκόσμια πιστοποίηση βιωσιμότητας TCO. Η πιστοποίηση αυτή παραχωρείται από την TCO Development, που ανήκει σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με έδρα τη Σουηδία.

 

Για να λάβουν αυτή την πιστοποίηση, τα εκάστοτε προϊόντα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια κύκλου ζωής για την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, κατά τη διάρκεια της ζωής τους: κατασκευή, χρήση και ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους. Τα κριτήρια, ακόμη, καλύπτουν προϋποθέσεις, όπως είναι οι εργοστασιακές συνθήκες εργασίες, η μείωση επικίνδυνων ουσιών, η υψηλή ποιότητα εικόνας, η ενεργειακή απόδοση κατά τη χρήση και η διαχείριση ολόκληρου του κύκλου ζωής. Η συμμόρφωση με όλα τα παραπάνω πιστοποιείται ανεξάρτητα, τόσο πριν, όσο και μετά τη διαδικασία πιστοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν τη σιγουριά ότι τα προϊόντα που αγοράζουν πληρούν όλα τα κριτήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής τους.

 

Όλες οι βασικές τεχνολογίες που ενσωματώνονται στους βιντεοπροβολείς της Epson, όπως τα πάνελ LCD και οι λάμπες, έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την ίδια την εταιρεία, γεγονός που διασφαλίζει ότι όλα τα εξαρτήματα παράγονται βάσει των υψηλότερων προτύπων κοινωνικής, περιβαλλοντικής και εταιρικής υπευθυνότητας.

Τα προϊόντα βιντεοπροβολέων της Epson έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις επιχειρήσεις και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, τόσο κατά την προβολή εικόνων, όσο και σε κατάσταση αδράνειας. Η τεχνολογία περιλαμβάνει ένα ενεργειακά αποδοτικό βασικό σχεδιασμό, καθώς και δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στην επιλογή ECO, ενώ, όταν ο βιντεοπροβολέας είναι σε κατάσταση αδράνειας, η λειτουργία εξαιρετικά χαμηλής φωτεινότητας μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, όταν η μονάδα δεν εκτελεί προβολή.

Κατά την προβολή, η νέα λειτουργία Light Optimiser προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της λάμπας στην προβαλλόμενη εικόνα. Η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται έως και κατά 27% κατά την προβολή σκούρων εικόνων, ενώ όλοι οι βιντεοπροβολείς της Epson διαθέτουν λειτουργία ECO, η οποία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την επέκταση της διάρκειας ζωής της λάμπας και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας περισσότερο από 1/4 για κάθε προβολή.

 

Ο τομέας της τεχνολογίας είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως μια κατηγορία που φέρει κινδύνους για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά την κατασκευή, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο να αξιολογηθεί από τον ίδιο τον αγοραστή. Έχοντας αξιοποιηθεί επί μακρόν από τους αγοραστές προϊόντων IT για εξοπλισμό υπολογιστών, η πιστοποίηση TCO αποτελεί ένα απαραίτητο μέσο για τους αγοραστές οπτικοακουστικών μέσων, που τους προσφέρει τη βεβαιότητα ότι οι βιντεοπροβολείς που αγοράζουν κατασκευάζονται υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Με το να διευκρινίζεται η πιστοποίηση TCO κατά την αγορά του προϊόντος, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν απευθείας τον κλάδο, ώστε να βελτιώνει τα στατιστικά του στο πλαίσιο της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης.

 

Η Epson διαχειρίζεται τις διαδικασίες παραγωγής της εντός των εγκαταστάσεών της, διευκολύνοντας τον έλεγχο των εργασιακών πρακτικών και προάγοντας υψηλά πρότυπα κοινωνικής ευθύνης στη διαδικασία της κατασκευής. Οι προμηθευτές της Epson πρέπει, επίσης, να ακολουθούν τα αυστηρά κριτήρια του «Κώδικα δεοντολογίας» της Epson και να ελέγχονται τακτικά με στόχο να εφαρμόζονται απευθείας οι απαραίτητες βελτιώσεις.

Σχετικά άρθρα

IFA 2020 – Μια IFA διαφορετική από τις άλλες

Giorgos Athanassiadis

O όμιλος Notos Com επιλέγει λύσεις της Retail Link

Kitriniaris

Εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης για τις «έξυπνες συσκευές»

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα