16.1 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Μάλτας, περνά από τη Microsoft

Η Microsoft προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την κυβέρνηση της Μάλτας, στηρίζοντας την προσπάθεια της χώρας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η συμφωνία έχει στόχο να στηρίξει τους τρεις βασικούς πυλώνες της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής της χώρας: Digital Citizen, Digital Business και Digital Government μέσα από τεχνολογίες όπως το blockchain, το Internet of Things και η τεχνητή νοημοσύνη. Χαρακτηριστικά, η CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Πέγκυ Αντωνάκου, σε σχετική συνέντευξη τύπου, ανέφερε ότι η Μάλτα, «είναι μια μικρή χώρα με ένα μεγάλο ψηφιακό όραμα». Παράλληλα, η κα Αντωνάκου αναφέρθηκε στην παρουσία της εταιρείας στη Μάλτα τα τελευταία 15 χρόνια, σημειώνοντας ότι η Microsoft υποστηρίζει έμπρακτα όλες τις πτυχές του οικοσυστήματος της τεχνολογίας της πληροφορίας (ICT ecosystem) της χώρας, από τον ιδιωτικό μέχρι το δημόσιο τομέα και από την εκπαίδευση έως και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

 

Στο ίδιο πνεύμα, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, κ. Joseph Muscat ανέφερε ότι αντίστοιχες συνεργασίες θα ευνοήσουν σημαντικά τη χώρα, η οποία επωφελείται από τη διεθνή τεχνογνωσία που κατέχουν «οι πραγματικοί παγκόσμιοι τεχνολογικοί ηγέτες».

 

Μέσω της νέας συμφωνίας, που στο επίκεντρο έχει τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, η Microsoft θα προωθήσει και θα επιταχύνει και στην Μάλτα το παγκόσμιο πρόγραμμα της εταιρείας για νεοφυείς επιχειρήσεις, «Microsoft for Startups», το οποίο στηρίζει τη μεγάλη αλλαγή που φέρνουν τεχνολογίες, όπως το IoT, το blockchain και η τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για μια επένδυση με βασικό στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση του κέντρου καινοτομίας της Microsoft, ώστε σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να δημιουργηθούν σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Η εταιρεία θα επενδύσει, επίσης, και στην  ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων που αφορούν στις νέες τεχνολογίες, μέσω σεμιναρίων και συνδιασκέψεων.

 

Σχετικά άρθρα

EMC: νέα υποδομή για μετάβαση στο cloud

dmallas

Η Fortinet αναγνωρίζεται για 2η χρονιά ως Visionary στο 2021 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure

Giorgos Athanassiadis

Νέες διακρίσεις για τη Threenitas στα Ε-volution Awards

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα