13 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Ο ΟΤΕ φέρνει πιο κοντά το Fiber to the Home

Νέο δίκτυο αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber to the Home – FTTH) ανέπτυξε πιλοτικά ο όμιλος ΟΤΕ στο δήμο Αθηναίων, παρέχοντας ταχύτητες Internet έως 1 Gbps.

 

Στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου, τα καλώδια χαλκού αντικαταστάθηκαν πλήρως από οπτικές ίνες έως και τα σπίτια των καταναλωτών, σε επιλεγμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι, περίπου 50 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις απολαμβάνουν σήμερα σύνδεση Cosmote FTTH συμμετρικής ταχύτητας έως 1 Gbps (1 Gbps download & 1 Gbps upload), εντελώς δωρεάν.

 

Ο chief officer τεχνολογίας και λειτουργιών ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, ανέφερε ότι ο στόχος του πιλοτικού έργου είναι να δοκιμαστεί η αρχιτεκτονική FTTH σε live δίκτυο σταθερής, ώστε να οριστούν οι κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές και βέβαια να «χαρτογραφηθούν» οι ανάγκες των πελατών, ιδιωτών και επιχειρήσεων.

 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Fiber to the Home αποτελεί στρατηγικό στόχο και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του ομίλου ΟΤΕ. Για το λόγο αυτό, ο όμιλος έχει εντείνει το κατασκευαστικό του πλάνο φέρνοντας τις οπτικές ίνες στις γειτονιές, για τη διάθεση πολύ υψηλών ταχυτήτων σταθερού internet με VDSL και VDSL Vectoring.

Σχετικά άρθρα

MWC 2022: η Ελλάδα έκανε αισθητή την παρουσία της στη Βαρκελώνη

Giorgos Athanassiadis

Τα προϊόντα της Huawei παρουσίασε η Cosmos Business Systems

Kaspersky: Επέλαση στην αγορά με αρωγό το κανάλι

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα