19.7 C
Athens
28/03/2024
Biztech

ΟΤΕ: Σημαντικές επενδύσεις σε οπτική ίνα και δίκτυα νέας γενιάς

Σε €1,5 δισ. αυξάνει ο Όμιλος ΟΤΕ τις επενδύσεις του για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία την τετραετία 2017-2020. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο όμιλος αυξάνει κατά €200 εκατ. το επενδυτικό του πλάνο, περνώντας οπτικές ίνες και συμβάλλοντας στην τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας. Σημειώνουμε ότι την περασμένη εξαετία ο ΟΤΕ έχει ήδη επενδύσει πάνω από €2 δισ.

 

Υψηλοί στόχοι για το 2017

 

Ο Όμιλος ΟΤΕ σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω τα δίκτυα νέας γενιάς, αυξάνοντας την πληθυσμιακή κάλυψη, ενισχύοντας τις ταχύτητες mobile internet και προσφέροντας νέες δυνατότητες και υπηρεσίες.

Στη σταθερή, ο Όμιλος ΟΤΕ εγκαθιστά οπτικές ίνες για να διαθέσει μέσα στη χρονιά υπερυψηλές ταχύτητες στο σταθερό Internet μέσω της τεχνολογίας Vectoring. Ωστόσο, κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί μόλις επιτραπεί από τη ρυθμιστική αρχή.

Ήδη, παρέχει πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως και 50 Mbps στο 46% του πληθυσμού. Πάντως, ο τελικός στόχος είναι το περίφημο «Fiber to the Home», δηλαδή η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι του κάθε καταναλωτή.

 

Περνώντας στην κινητή τηλεφωνία, να πούμε ότι όπως ανακοίνωσε ο όμιλος, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου Cosmote 4G ανέρχεται ήδη σε 93% και του δικτύου 4G+ σε 82%. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, ο όμιλος έκανε διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στον κόσμο, ταχύτητες έως και 500 Mbps σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

 

Rural Broadband

 

Μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί και το έργο Rural Broadband για την διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε 2.247 απομακρυσμένες περιοχές στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα. Tο έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει ήδη το 90% της κατασκευής του, ενώ ταχύτητες VDSL έως 50Mbps έχουν ήδη διατεθεί εμπορικά σε πάνω από 250 οικισμούς.

Τονίζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Τέλος, εντός του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο μετασχηματισμού του δικτύου σταθερής σε All IP σε όλο το εύρος των υποδομών και των υπηρεσιών του ομίλου.

Σχετικά άρθρα

Κατακόρυφη άνοδος πωλήσεων για τη Nokia

Kitriniaris

Praktiker: Δυνατά στο e.shop

Kitriniaris

Apple και Samsung βάζουν νερό στο κρασί τους για τις πατέντες

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα