18.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Οι υποψηφιότητες για τα «2018 WITSA Global ICT Excellence Awards»

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), μέλος του WITSA – Παγκόσμιου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας από το 1996, ανακοίνωσε τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα «2018 WITSA Global ICT Excellence Awards», που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής «WCIT 2018», στις 19 Φεβρουαρίου 2018 στη Hyderabad, στην Ινδία.

 

Ο WITSA ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί κοινοπραξία 80 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας. Τα συγκεκριμένα βραβεία, έχουν στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων που επιδεικνύουν εξαιρετικά επιτεύγματα στη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, οι υποψηφιότητες που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ φέρνουν στο προσκήνιο πρωτοβουλίες, εφαρμογές, αλλά και επιχειρηματικές πρακτικές, οι οποίες προβάλουν το σύγχρονο ψηφιακό πρόσωπο της χώρας παγκόσμια, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου της ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

 

Οι υποψηφιότητες ανά κατηγορία

Στην κατηγορία «Public Sector ICT Excellence Award», ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ για το έργο G-Cloud, το οποίο σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε η εταιρία σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης. Το G-Cloud αποτελεί ένα σύγχρονο υπολογιστικό κέντρο της Δημόσιας Διοίκησης, βασισμένο σε τεχνολογίες cloud computing και virtualization, το οποίο βρίσκεται ήδη σε παραγωγική λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2017.

 

Για την κατηγορία «Private Sector ICT Excellence Award», ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της Byte Computer για την DGSign platform. Πρόκειται για μια λύση, η οποία παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εξ’ αποστάσεως, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην ευελιξία και ταχύτητα των διαδικασιών στις συναλλαγές μεταξύ εταιριών καθώς και οργανισμών του δημοσίου τομέα.

 

Παράλληλα, για την κατηγορία «Digital Opportunity Award», ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της Data Communication για το DC Scan4you. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αξιοποιεί τεχνολογίες cloud και τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας τέλος στην πληκτρολόγηση των παραστατικών. Πρόκειται για πρωτοποριακή υπηρεσία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς είναι η πρώτη, τέτοιου είδους, υπηρεσία για τις ανάγκες των λογιστικών γραφείων, ανεξαρτήτως μεγέθους και πελατολογίου.

 

Επίσης, στην κατηγορία «Emerging Digital Solutions Award», υποβλήθηκε η υποψηφιότητα της εταιρείας SenseOne για την πλατφόρμα SenseOne IoT. Πρόκειται για μια οριζόντια πλατφόρμα Internet of Things, η οποία γεφυρώνει τα κενά τεχνολογίας και διαλειτουργικότητας ετερογενών εφαρμογών, πρωτοκόλλων, δικτύων και συσκευών για την επεξεργασία οικονομικών δεδομένων και καταστάσεων διαφορετικών ετών.

 

Τέλος, στην κατηγορία «Digital Inclusion Award» υποβλήθηκε η υποψηφιότητα της Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ για το έργο Rural Broadband. Η εταιρεία προχώρησε στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικού δικτύου στις «Λευκές» αγροτικές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας, (ορεινές, νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές που αποτελούνται από απομακρυσμένα οικιστικά διαμερίσματα), στις οποίες δεν παρέχεται ευρυζωνική πρόσβαση και δεν υπήρχαν σχέδια για μελλοντικές ιδιωτικές επενδύσεις αντίστοιχων υποδομών.

Σχετικά άρθρα

OTE: Εθελουσία για πάνω από 1.000 εργαζόμενους

Kitriniaris

ELTRUN – Ericsson: Η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας

Kitriniaris

Webinar για BYOD από την Globo

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα