19/04/2024
Biztech

Οι εταιρείες software ανθίζουν ελέω cloud (στις ΗΠΑ)

Με το εντυπωσιακό 150% αναπτύχθηκαν οι εταιρείες λογισμικού στις ΗΠΑ, έναντι 100% πέρυσι, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη αύξηση κερδών από το 2008. Αιτία; Η μετάβαση των επιχειρήσεων στο cloud και η κατά συνέπεια μεγαλύτερη ζήτηση των εργαλείων που θα κάνουν εφικτή τη συγκεκριμένη μετάβαση.

 

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το τελευταίο report της Ένωσης Εταιρειών Λογισμικού και Πληροφορίας των ΗΠΑ (Software & Information Industry Association – SIIA), η οποία άντλησε τις πληροφορίες της από 100 software vendors της αμερικανικής αγοράς. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, οι εταιρείες software των ΗΠΑ τρίβουν τα χέρια τους καθώς η πλειονότητα των μεγάλων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ θέλουν εναγωνίως να μεταβούν σε cloud υποδομές. Μόνο που για να γίνει αυτό απαιτούνται ειδικές πλατφόρμες, εργαλεία και εφαρμογές, που προσφέρουν στην αγορά οι software vendors.

 

Η SIIA επισημαίνει επίσης ότι η εν λόγω ανάπτυξη παράγει με τη σειρά της περαιτέρω ανάπτυξη: οι εταιρείες software γίνονται πλέον αποδέκτες μεγάλων επενδύσεων και έτσι έχουν τη δυνατότητα αφενός να προσλαμβάνουν περισσότερους εργαζόμενους αφετέρου να αναπτύσσουν νέες λύσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

 

Έτσι, οι εταιρείες software στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προτίθενται να προχωρήσουν σε αύξηση εργατικού δυναμικού κατά 36%, ενώ στις 25 ταχύτερα αναπτυσσόμενες από αυτές το ποσοστό ανεβαίνει στο 43%.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Η Deloitte διοργανώνει το δεύτερο Salesforce Bootcamp

Deloitte: Μεγάλη αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού

Giorgos Athanassiadis

Το Entersoft Business Suite αποκτά διεθνές κύρος

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα