19.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Οι εταιρείες τεχνολογίας μετακινούν την παραγωγή εγγύτερα στη ζήτηση

Follow the money λέει η γνωστή φράση και απ’ ότι φαίνεται το νόημά της δεν περιορίζεται μόνο στην αναζήτηση παράνομων δραστηριοτήτων. Αντίθετα, το χρήμα ακολουθούν οι πάντες προκειμένου να… βγάλουν περισσότερο χρήμα και οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Η έρευνα Change in the Chain της UPS απέδειξε ότι τα λεφτά πάνε στα λεφτά και έτσι ενώ οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας συνεχίζουν να ευνοούνται από την off-shoring  στρατηγική ως μέσο για τη μείωση του κόστους εργασίας, ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών στην Ευρώπη τοποθετούν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους κοντά στη ζήτηση.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εταιρείες αυτές αναμένουν ισχυρή ανάπτυξη στη βιομηχανία τους και προετοιμάζονται για αυτήν, ζυγίζοντας ένα ευρύτερο φάσμα παραγόντων κατά την κατασκευή των δικτύων της εφοδιαστικής αλυσίδας παραγωγής. Συγκεκριμένα, το 38% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη λένε ότι τοποθετούν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους κοντά στη ζήτηση. Η στρατηγική αυτή βελτιστοποιεί την αλυσίδα εφοδιασμού για να επωφεληθεί από τους τοπικούς πόρους, πετυχαίνοντας τα καλύτερα δυνατά περιθώρια εξυπηρέτησης των πελατών και συνολικού κέρδους.

 

Τα αποτελέσματα δείχνουν μια συνεχή εξέλιξη στις αλυσίδες εφοδιασμού, που επηρεάζει την τοποθέτηση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων και την επιλογή των προμηθευτών τους. Με απλά λόγια υπάρχει μια σαφής τάση η κατασκευή και η συναρμολόγηση να μετακινηθούν κοντά στη ζήτηση. Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 66% δηλώνουν ότι ήδη πωλούν τα προϊόντα στην Κίνα, 41% στην Ινδία και 31% στη Βραζιλία. Οι τρεις πρώτες αγορές στις οποίες σχεδιάζουν να εισέλθουν φέτος οι  εταιρείες υψηλής τεχνολογίας της Ευρώπης είναι η Βραζιλία, η Ινδία και οι χώρες APAC (με εξαίρεση την Ινδία και την Κίνα).

 

Το 39% των Eυρωπαίων ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναμένουν η ανάπτυξη των εξαγωγών υψηλής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο να αυξηθεί με τους σημερινούς ρυθμούς για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ το 19% εξ αυτών αναμένουν ταχύτερη ανάπτυξη.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

O Nικήτας Γλύκας vice-president της HTC για την MEA

Kitriniaris

Νέες λύσεις Dell Technologies για υποδομές multi-cloud

Giorgos Athanassiadis

Συνεργασία Ergologic με ΕΛΣΤΑΤ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα