16.6 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Οι εργαζόμενοι της Globo υπερασπίζονται την εργασία τους

Την δική τους θέση σχετικά με τα όσα δραματικά εξελίσσονται στην Globo τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσουν σε ανακοίνωσή τους οι 85 εργαζόμενοι της Globo Mobile Α.Ε. που ασχολούνται με την ανάπτυξη και διαχείριση προϊόντων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών.

 

Ασχέτως των επιλογών και των κινήσεων που έγιναν σε διοικητικό επίπεδο στην εταιρεία, 85 εργαζόμενοι της Globo Mobile υπερασπίζονται την αξία των προϊόντων που αναπτύσσουν και χρησιμοποιούν για πάνω από 4 χρόνια, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ποιότητα ή και την ύπαρξη ακόμα των κύριων προϊόντων της εταιρείας, GO!Enterprise and GO!AppZone.

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν πως με έκπληξη πληροφορήθηκαν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Globo στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ως επακόλουθο της δημοσίευσης έκθεσης από επενδυτικό οίκο με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ανέμεναν, δε, ότι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η εταιρεία θα είχε προβεί σε ανακοίνωση που θα απαντούσε στις επικρίσεις της έκθεσης, αντί αυτού όμως ενημερωθήκαν για τις παραιτήσεις και θέση σε διαθεσιμότητα των κύριων μελών της διοίκησης.

 

Οι ίδιοι αναμένουν πλέον, όπως και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα διεξαχθούν. Όσον όμως αφορά στα προϊόντα της Globo, τονίζουν πως παρά τα όσα έχουν γραφτεί, στην πραγματικότητα ισχύουν τα παρακάτω:

 

  • Αναπτύσσουν το GO!Enterprise Workspace και GO!AppZone για περισσότερο από 4 χρόνια. Εφαρμόζουν σύγχρονες πρακτικές ευέλικτης ανάπτυξης λογισμικού (agile software development) και παράγουν τεχνολογικώς πολύπλοκα και πρωτοπόρα προϊόντα, καθώς και λύσεις για κινητές συσκευές.

 

  • Αυτή τη στιγμή, η Globo Mobile Α.Ε. απασχολεί ένα σύνολο 91 εργαζομένων (προγραμματιστές, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες λογισμικού, μηχανικούς ποιότητας και υποστήριξης, υπεύθυνους έργων και υπεύθυνους προϊόντων), οι οποίοι εργάζονται στην ανάπτυξη, διαχείριση, έλεγχο και υποστήριξη των προϊόντων, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών.

 

  • Το GO!Enterprise, η σουίτα προϊόντων Enterprise Mobility Management (EMM), έχει αναγνωριστεί ως μία από τις κορυφαίες στον κόσμο στις εκθέσεις των αναλυτών της Gartner (Magic Quadrant report for EMM) και της OVUM (Decision Matrix report for EMM) για το 2014 και 2015. Η ανάδειξη ενός προϊόντος σε αυτές τις εκθέσεις προϋποθέτει την υποβολή αναλυτικών πληροφοριών, ζωντανή επίδειξη της λειτουργίας του και έλεγχο συστάσεων υφιστάμενων πελατών. Οι αναγνωρίσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της προσήλωσης στην τελειότητα. Κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε κατηγορίες ότι τα προϊόντα, που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, είναι «πολύ πιθανώς φανταστικά» (“most likely fictitious”) είναι στην καλύτερη περίπτωση αναληθείς και στη χειρότερη αβάσιμες συκοφαντίες.

 

  • Το GO!AppZone, η πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για κινητές συσκευές (Mobile Application Development Platform – MADP), έχει επίσης αναγνωριστεί ως μία από τις κορυφαίες στον κόσμο στις εκθέσεις των αναλυτών της Gartner (Magic Quadrant report for MADP) και της OVUM (Decision Matrix report for MADP) για το 2015.

 

  • Τόσο το GO!Enterprise όσο και το GO!AppZone ενσωματώνουν ένα πολύ ισχυρό μηχανισμό ασφάλειας. Η Globo είναι ένας από τους ελάχιστους προμηθευτές εφαρμογών για κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν δικό τους υποσύστημα κρυπτογράφησης, επικυρωμένο από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (“NIST”) των Η.Π.Α. για τη συμμόρφωσή του με το πρότυπο FIPS 140-2. Κανένα προϊόν «σκουπίδι» (“junk”) δεν θα έμπαινε σε τέτοια διαδικασία διασφάλισης ποιότητας, η οποία αποδεικνύει την αφοσίωσή μας στην παροχή ασφάλειας υψηλού επιπέδου.

 

  • Το GO!AppZone είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο προϊόν. Ξεκίνησε ως ένα εργαλείο για την ανάπτυξη κινητών εφαρμογών που λειτουργούν μέσα στο GO!Enterprise Workspace (ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο φιλοξενούνται εταιρικές κινητές εφαρμογές), και εξελίχθηκε σε μία πλήρη πλατφόρμα με mobile back-end services, εργαλεία testing και ένα cloud compiler για native εφαρμογές. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει αυτή την εξέλιξη. Υποθέτουν ότι η Globo προσφέρει άδειες χρήσης μόνο για τα προϊόντα EMM (Workspace και Mobile Device Management) και δεν έχουν αντιληφθεί ότι η GLOBO προσφέρει και άδειες χρήσης ανά συσκευή, για τις native εφαρμογές που χρησιμοποιούν mobile back-end services της πλατφόρμας GO!AppZone. Αυτές οι άδειες αντιστοιχούν σε «λήψεις εφαρμογής» (“downloads”), οι οποίες δεν έχουν σχέση με τον αριθμό λήψεων των εφαρμογών EMM.

 

  • Και τα δύο EMM προϊόντα απαιτούν διακομιστή για την ταυτοποίηση των χρηστών και τη διαχείριση πολιτικών ασφάλειας. Συνεπώς, η δοκιμαστική χρήση οποιουδήποτε EMM προϊόντος θα περιλάμβανε τουλάχιστον εγκατάσταση λογισμικού σε διακομιστή (ή ενεργοποίηση λογαριασμού σε διακομιστή στο cloud), ρυθμίσεις και σύνδεση με τον κατάλογο χρηστών της εταιρείας, προτού χρησιμοποιηθεί η κινητή εφαρμογή. Όποιος χρήστης «κατεβάσει» μία εφαρμογή EMM και δε συνδεθεί πρώτα σε διακομιστή EMM, δεν θα έχει πρόσβαση στη λειτουργικότητα της εφαρμογής. Άρα οποιεσδήποτε κατηγορίες για κατέβασμα της εφαρμογής EMM, χρήση της και εν συνεχεία «παγώματός» της είναι αβάσιμες από τη στιγμή που ο χρήστης δεν συνδέθηκε σε διακομιστή EMM.

 

  • Οι εργαζόμενοι της Globo χρησιμοποιούν τα προϊόντα GO!Enterprise σε καθημερινή βάση και επιπλέον εμπλέκονται άμεσα κατά τη διάρκεια των ελέγχων πριν την επίσημη διανομή νέων εκδόσεων (beta testing). Η ομάδα παροχής υπηρεσιών έχει υλοποιήσει όλα τα έργα κινητών εφαρμογών με τη χρήση του GO!AppZone, αποδεικνύοντας έτσι ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί να ικανοποιήσει πολύπλοκες απαιτήσεις σε κλάσμα του χρόνου που απαιτείται με άλλα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών.

 

Τέλος, οι εργαζόμενοι κλείνουν την ανακοίνωσή τους τονίζοντας ότι είναι περήφανοι που σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, υποστηρίζουν και χρησιμοποιούν αυτά τα κορυφαία προϊόντα και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουν την αξία τους κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.

Σχετικά άρθρα

Acer: Είμαστε ακόμα ζωντανοί…

Kitriniaris

Νέος εκτυπωτής παραγωγής από την Xerox

Kitriniaris

Το πρώτο notebook με Nvidia GeForce RTX στην Ελλάδα είναι ASUS

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα