20 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Οι έξυπνες συσκευές της LG ακούνε τη φωνή μας

Όπως ανακοίνωσε η LG στην IFA 2017 το smart οικοσύστημα των προϊόντων της είναι πλέον συμβατό και με τις δύο κυρίαρχες πλατφόρμες ψηφιακών οικιακών βοηθών, Amazon Alexa και Google Assistant.

Το οικοσύστημα της LG, δεν περιλαμβάνει μόνο έξυπνες οικιακές συσκευές αλλά και ρομπότ που χαιρετούν, καθαρίζουν ή κόβουν το γρασίδι. Οι επισκέπτες της IFA θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλες τις έξυπνες λύσεις της LG.

 

Με το Wi-Fi να βρίσκεται πλέον ενσωματωμένο σε όλα τα προϊόντα του 2017, η LG κάνει τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση των καταναλωτών με τις συσκευές ιδιαίτερα εύκολη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έξυπνο ψυγείο της LG, InstaView Door-in-Door, που διαθέτει τη δική του webOS έξυπνη πλατφόρμα και η οποία είναι συμβατή με όλες τις φωνητικές λειτουργίες του Amazon Alexa. Η εφαρμογή της Amazon διαθέτει περισσότερες από 15.000 δυνατότητες, όπως να ελέγχει έξυπνες συσκευές, να παίζει μουσική, να προγραμματίζει το σέρβις του αυτοκινήτου, να ρυθμίζει χρονοδιακόπτες και πολλά άλλα.

 

 

Η νέα πλατφόρμα της Google, το Google Assistant, είναι και αυτή συμβατή με όλες τις έξυπνες συσκευές της LG και μπορεί να χρησιμοποιηθεί hands-free μέσω του Google Home ή κινητού Android και iPhone. Χρησιμοποιώντας το Google Assistant, οι χρήστες μπορούν να εκτελέσουν μια σειρά από εργασίες όπως να ελέγξουν τον υπολειπόμενο χρόνο πλύσης ή να δώσουν εντολή στο ψυγείο να δημιουργήσει περισσότερο πάγο. Επιπλέον, καθώς το Google Assistant έχει τη δυνατότητα να διακρίνει διαφορετικές φωνές, κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να δώσει τις δικές του εντολές.

 

Η LG επίσης χρησιμοποιεί τη δική της έξυπνη πλατφόρμα φωνής, το Deep ThinQ. Το SmartThinQ Hub παίζει κεντρικό ρόλο στην πλατφόρμα του έξυπνου σπιτιού της LG συλλέγοντας πληροφορίες από έξυπνες αλλά και από συμβατικές συσκευές που βρίσκονται συνδεμένες με τους αισθητήρες του SmartThinQ μέσω Wi-Fi, Zigbee και Bluetooth. Οι πληροφορίες εμφανίζονται με τη μορφή ειδοποιήσεων στην οθόνη LCD ή ανακοινώνονται μέσω του ενσωματωμένου ηχείου.

 

Τα έξυπνα ρομπότ για πρώτη φορά στην Ευρώπη

 

Στην φετινή IFA η LG θα παρουσιάσει τα έξυπνα της ρομπότ για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το Hub Robot είναι ένα οικιακό ρομπότ-βοηθός το οποίο συνδέεται με τις άλλες έξυπνες συσκευές της LG και κάνει τις δουλειές του σπιτιού πολύ πιο εύκολες. Ακούει φωνητικές εντολές και είναι και αυτό συμβατό με τους ψηφιακούς βοηθούς.

 

Στην έκθεση θα βρίσκονται επίσης τα πρότυπα Airport Guide Robot και Airport Cleaning Robot. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα αναγνώρισης φωνής της LG, το Airport Guide Robot καταλαβαίνει Κορεάτικα, Αγγλικά, Κινέζικα και Ιαπωνικά – τις τέσσερις πιο δημοφιλείς γλώσσες που ομιλούνται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon. Με μία γρήγορη σάρωση της κάρτας επιβίβασης ενός επισκέπτη, το ρομπότ παρέχει πληροφορίες πτήσης καθώς και την ώρα και τον καιρό στην πόλη προορισμό. Το συγκεκριμένο ρομπότ βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κορέας.

Επιπλέον, στην IFA θα κάνει και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το LG Lawn Mowing Robot, ένα ρομπότ που κόβει το χορτάρι με ακρίβεια, αξιοπιστία και ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα

Ο Οδυσσέας Χαραλάμπους vice president της Cisco, για την Α. Ευρώπη

OnePay: Αυτοματοποίηση είσπραξης απαιτήσεων από την Εθνική Τράπεζα και τη SoftOne

Giorgos Athanassiadis

Πλήρης ανανέωση σε όλες τις σειρές υπολογιστών της Dell

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα