22.5 C
Athens
16/04/2024
Biztech

Ξεκίνησε το Oracle OpenWorld 2017

Από τις 2 Οκτωβρίου 2017 η Oracle υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες πελάτες και συνεργάτες από 175 χώρες που συμμετέχουν με φυσική παρουσία, και περισσότερα από 18 εκατομμύρια άλλους που παρακολουθούν μέσα από ζωντανή αναμετάδοση, στο Oracle OpenWorld 2017. Με επίκεντρο το πρόσφατα ανασχεδιασμένο Moscone Center του Σαν Φρανσίσκο, οι εκδηλώσεις του συνεδρίου πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης από 1-5 Οκτωβρίου.

 

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Larry Ellison, executive chairman of the board και chief technology officer της Oracle, αναφέρθηκε στις καινοτομίες που χαρακτηρίζουν το Oracle Cloud. Οι κεντρικές παρουσιάσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, με τον Ellison, τον Mark Hurd, CEO της Oracle, και τον Thomas Kurian, president of product development της Oracle. Στη σκηνή, τα στελέχη της Oracle θα πλαισιώνονται από ηγέτες μερικών από τις πιο ενδιαφέρουσες επωνυμίες του κόσμου, όπως oι Carbon, Trek, FedEx και Gap, για να συζητήσουν φλέγοντα θέματα που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία σήμερα και στο μέλλον.

 

Η Judy Sim, Oracle chief marketing officer, δήλωσε ότι το Oracle OpenWorld έχει εξελιχθεί και αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία συνέδρια του κόσμου. Μάλιστα, φέτος το Oracle OpenWorld φέρνει την καινοτομία στη μάθηση μέσα από μια σειρά διαφορετικών μορφών συνεδριών, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Stanford, και επανασχεδιασμένων εκθεσιακών χώρων.

 

 

Συνεδρίες

 

Εκλεκτό δίκτυο ομιλητών παγκοσμίου κλάσης, με συνολικά πάνω από 67.500 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο. 2.311 συνεδρίες τις οποίες παρουσιάζουν 3.048 ομιλητές από εταιρείες πελατών και συνεργατών, 523 επιδείξεις από την Oracle, καθώς και εκατοντάδες εκθέσεις από συνεργάτες και πελάτες.

 

Βασικές παρουσιάσεις

 

Κυριακή 1 Οκτωβρίου: Ο Larry Ellison, executive chairman και chief technology officer της Oracle, άνοιξε το συνέδριο με μια διεισδυτική ματιά στο μέλλον του Oracle Cloud και στη διαδρομή καινοτομίας του. O Doug Fisher, senior vice president και general manager, software and services group της Intel, μίλησε για τη δύναμη των δεδομένων και για το πώς αυτά προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες για τα εταιρικά υπολογιστικά συστήματα cloud.

 

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, 19.00-20.15μμ: Ο Mark Hurd, CEO της Oracle, αποκαλύπτει πού βρισκόμαστε σήμερα και προς τα πού κατευθυνόμαστε, σε έναν κόσμο στον οποίο το cloud αποκτά θεμελιώδη ρόλο. Μαζί του συμμετέχουν στελέχη από τις εταιρείες πελάτες της Oracle, Bloom Energy, FedEx και Gap.

 

Τρίτη 3 Οκτωβρίου, 19.00-21.00μμ: Ο Thomas Kurian, president of product development της Oracle και ο Dave Donatelli, executive vice president, cloud business group, Oracle, παρουσιάζουν πώς το Oracle Cloud αξιοποιεί τη δύναμη αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things και το blockchain, για να μετασχηματίσει οργανισμούς κάθε μεγέθους. Στη σκηνή θα βρεθεί μαζί τους ο Richard Noble, Director του Bloodhound Project, μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία που έχει στόχο να φέρει τη νέα γενιά κοντά στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, στοχεύοντας στο να σπάσει το φράγμα ταχύτητας εδάφους.

 

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

00:00-01.00πμ.: Ο Larry Ellison αποκαλύπτει το μέλλον των βάσεων δεδομένων στο cloud, συμπεριλαμβανομένης της Oracle Autonomous Database, της πρώτης «αυτοδιαχειριζόμενης» βάσης δεδομένων παγκοσμίως.

19:00-21.00μμ.: Ο Mark Hurd, CEO της Oracle, επιστρέφει στην κεντρική σκηνή με τον Evan Goldberg, executive vice president of development της NetSuite για να συζητήσουν το ρόλο της τεχνολογίας στη νίκη επί του ανταγωνισμού.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις/workshops

 

Oracle’s Leader’s Circle: Aποκλειστικό διήμερο πρόγραμμα για στελέχη, που συντονίζουν οι CEO της Oracle Safra Catz και Mark Hurd

 

The Innovation Studio: Παρουσίαση των καινοτομιών από τους σπουδαστές του Design Tech High School και του Oracle Education Foundation και νεοφυών εταιριών από το πρόγραμμα Startup Cloud Accelerator της Oracle.

 

Oracle Cloud User Experience Lab: Παρουσίαση της νέας εκδόσης 13 των εφαρμογών Oracle Cloud. Ενημέρωση για το όραμα της Oracle για το εργασιακό μέλλον, που περιλαμβάνει πειραματικά ρομπότ, τεχνητή νοημοσύνη, chatbots, augmented reality και άλλα αναδυόμενα τεχνολογικά εργαλεία του έξυπνου UX toolkit.

 

JavaOne Developer Lounge: Πως οι τεχνολογίες Oracle Internet of Things (IoT) και Big Data αξιοποιούνται στην κατασκευή μπύρας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν γλυπτά και έπιπλα με έναν εκτυπωτή 3D, καθώς και να ζήσουν ξανά το “The Matrix” τραβώντας το δικό τους βίντεο αργής κίνησης με 60 κάμερες Raspberry Pi στο BulletTime Photo Booth. Επίσης, θα επικοινωνήσουνε με cloud chatbot ρομπότ που βασίζονται σε Oracle Intelligent Bots που τρέχουν πάνω σε Oracle Mobile Cloud Service.

 

Oracle Code Event: Ημερίδα για προγραμματιστές που καλύπτει θέματα machine learning, chatbots, cloud, βάσεων δεδομένων, γλωσσών προγραμματισμού, DevOps, και πολλά ακόμα.

 

Oracle NetSuite SuiteConnect: Οι καλύτερες συνεδρίες του SuiteWorld έρχονται στο Oracle OpenWorld για πρώτη φορά. Στις 4 Οκτωβρίου, χρήστες της NetSuite, στελέχη της Oracle, ειδικεί των προϊόντων και συνεργάτες θα συναντηθούν.

 

JavaOne4Kids από το Oracle Academy: Σχεδιασμένο για παιδιά 10-16 ετών, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Raspberry Pi και προγραμματισμό με Java για να πιάσουν Pokemon που έχουν αποδράσει, να δημιουργήσουν και να ζωντανέψουν ένα ρομπότ, αλλά και να φτιάξουν παιχνίδια για υπολογιστή χρησιμοποιώντας τα Greenfoot και Stride. Το Oracle Academy αποτελεί μία από τις βασικές επενδύσεις της Oracle μπροστά στο συλλογικό μας μέλλον. Κατά το οικονομικό έτος 2016, το πρόγραμμα υποστήριξε πάνω από 3,5 εκατομμύρια σπουδαστές σε 120 χώρες, με άμεσους και έμμεσους πόρους αξίας 3,75 δισ. δολαρίων.

 

Plant a Billion Trees: O οργανισμός The Nature Conservancy και η Oracle βοηθούν στην προώθηση των προσπαθειών αναδάσωσης ανά τον κόσμο. Έως σήμερα, η Oracle έχει πετύχει το 41% του στόχου της να φυτευτούν ένα εκατομμύριο δέντρα.

 

Dian Fossey Gorilla Fund International: O Tara Stoinski, πρόεδρος, CEO και chief scientific officer του Dian Fossey Gorilla Fund ενημερώνει για την 27-χρονη συνεργασία με την Oracle, και πώς η τεχνολογία Oracle Cloud έχει βοηθήσει τον οργανισμό να φέρει επανάσταση στη διαχείριση των δεδομένων του κάνοντας τη βάση δεδομένων του – τη μεγαλύτερη, πιο πλήρη συλλογή δεδομένων για τον πληθυσμό των άγριων πιθήκων – διαθέσιμη δωρεάν σε επιστήμονες, ερευνητές και σπουδαστές.

 

 

Ζωντανή μετάδοση

 

Οι βασικές παρουσιάσεις του Oracle OpenWorld θα μεταδίδονται ζωντανά εδώ.

Σχετικά άρθρα

Forthnet: Πολλοί οι μνηστήρες, άδηλο το αποτέλεσμα

Kitriniaris

Νέα εκδήλωση στο πλαίσιο του Microsoft YouthSpark

Kitriniaris

Τα ερωτήματα και οι αλλαγές που φέρνει η συνεργασία Vodafone–Wind

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα