19.7 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Ναυαγεί η συγχώνευση Toshiba, Fujitsu, Vaio

Θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει στη δημιουργία ενός γίγαντα στην αγορά των PCs, ωστόσο τελευταίες πληροφορίες της The Wall Street Journal αναφέρουν πως η φημολογούμενη συγχώνευση των Toshiba, Fujitsu, Vaio ναυαγεί οριστικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Japan Industrial Partners, η οποία ελέγχει την Vaio μετά το spin off  της Sony, έχει ήδη αποχωρήσει από τις συζητήσεις και αναζητά την επόμενη μέρα για τη Vaio.

 

Η ειδική αναφορά στην JIP γίνεται καθώς με τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας ήταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της συγχώνευσης. Συγκεκριμένα, ο CEO JIP, Hidemi Moue, είχε μιλήσει δημοσίως για το ενδεχόμενο deal τονίζοντας ότι η αγορά των PCs συρρικνώνεται γεγονός που απαιτεί τη συντονισμένη δραστηριοποίηση τόσο σε επίπεδο έρευνας και παραγωγής όσο και σε επίπεδο διανομής, για τους κατασκευαστές. Μάλιστα, ο Moue είχε προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια συγχώνευση θα επέτρεπε στα τρία μέρη να επεκταθούν πέραν των PCs και στην αγορά των smartphones.

 

Το ερώτημα τώρα είναι κατά πόσον οι τρεις, άλλοτε εμβληματικές ιαπωνικές εταιρείες, μπορούν να σταθούν από μόνες τους σε μια αγορά η οποία βαίνει μειούμενη κάθε χρόνο, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι παίκτες των PCs παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από αυτή την αγορά.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Η Epson εκτυπώνει σε ρούχα και υφάσματα

Giorgos Athanassiadis

Έτοιμη η ταμπλέτα με Firefox OS;

Kitriniaris

Η Berling επιλέγει Epsilon Net

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα