18.6 C
Athens
23/04/2024
Biztech

Νέοι προβολείς εγκαταστάσεων από την Canon

Η Canon Europe ανακοίνωσε το χαρτοφυλάκιο των προβολικών της συστημάτων με τεχνολογία αιχμής LCοS (liquid crystal on silicon), που χαρακτηρίζονται από ανανεωμένη, συμπαγή σχεδίαση, μεγαλύτερη φωτεινότητα και ανάλυση WUXGA.

Τα μοντέλα Canon XEED WUX7500, XEED WUX6700 και XEED WUX5800, που διαθέτουν λυχνία, και τα Canon XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z και XEED WUX6600Z, που βασίζονται σε laser, διαθέτουν υψηλή φωτεινότητα και υψηλή ανάλυση και προορίζονται για επαγγελματίες εγκατάστασης συστημάτων.

Όλα τα μοντέλα είναι συμβατά με έξι ηλεκτρομηχανικούς φακούς, μεταξύ των οποίων και ο RS-SL06UW, με εξαιρετικά υψηλή αναλυτικότητα και ανεπαίσθητη παραμόρφωση, και παρέχουν ευελιξία στην εγκατάσταση σε τοποθεσίες με περιορισμένο χώρο ή σε μεγάλες αίθουσες.

 

Κορυφαία χαρακτηριστικά

Οι προβολείς της Canon, που βασίζονται σε λυχνία, θα είναι διαθέσιμοι σε φωτεινότητες 5.800, 6.700 και 7.500 lumens, ενώ τα μοντέλα laser διαθέτουν φωτεινότητα 5.800, 6,600 και 7.000 lumens αντίστοιχα. Όλα τα μοντέλα παρέχουν υψηλής φωτεινότητας προβολή, χάρη σε ένα πρόσφατα σχεδιασμένο οπτικό σύστημα, το AISYS 4.2, με βελτιωμένη οπτική ρύθμιση και τεχνολογία LCOS αντανακλαστικού panel.

Τα μοντέλα XEED WUX7500, XEED WUX6700 και XEED WUX5800 διαθέτουν εγγενή λόγο αντίθεσης 2000:1, ενώ τα XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z και XEED WUX6600Z, διαθέτουν 4000:1 εγγενή λόγο αντίθεσης, καθώς και 20.000:1 δυναμική αντίθεση. Αυτό το πλεονέκτημα, μαζί με την πλήρη κάλυψη του χρωματικού φάσματος sRGB, βελτιώνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία θέασης, με αποτέλεσμα πλουσιότερα χρώματα και βαθύτερο μαύρο.

 

Καθώς η ακρίβεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις, όλα τα μοντέλα διαθέτουν ισχυρό επεξεργαστή, ώστε να μπορούν να αποδίδουν υψηλής ποιότητας εικόνας και μέγιστου επιπέδου ακρίβεια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απεικόνιση εικόνων ακτινογραφιών σε κλίμακα του γκρίζου στο χώρο της ιατρικής εκπαίδευσης, μέσω της λειτουργίας προσομείωσης Digital Imaging and Communication in Medicine (DICOM), η οποία συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές DICOM 14 που αφορούν τη διδασκαλία με χρήση ιατρικής απεικόνισης.

 

 

Απλή εγκατάσταση και λειτουργία

Η νέα σχεδίαση των προβολέων είναι στιβαρή και ανθεκτική, προσφέροντας κορυφαίες, στην κατηγορία, προδιαγραφές. Για τα μοντέλα laser, το περίβλημα είναι το μικρότερο και ελαφρύτερο που έχει παρουσιάσει η Canon μέχρι σήμερα, επιτρέποντας ευκολότερη εγκατάσταση σε περιορισμένων διαστάσεων χώρους. Επιπλέον, ακόμα και σε προβληματικούς χώρους όπου ο προβολέας πρέπει να τοποθετείται εκτός άξονα προς την οθόνη, η διόρθωση keystone τεσσάρων γωνιών θα εξομαλύνει τη γεωμετρία της εικόνας για να την κρατήσει απόλυτα ευθυγραμμισμένη. Για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την εγκατάσταση, το μεγάλο εύρος μετατόπισης του φακού επιτρέπει την εικόνα να προσαρμοστεί χωρίς την ανάγκη να αλλάξει την κλίση ή τη θέση του προβολέα.

 

Επιπλέον, όταν απαιτούνται πολλαπλοί προβολείς για να εμπλουτίσουν την προβολή μιας έκθεσης, η ανάμειξη των άκρων επιτρέπει στις εικόνες να εμφανίζονται από διάφορους προβολείς, εξασφαλίζοντας τη σωστή θέση των pixels με απόλυτη ακρίβεια. Επιπλέον, οι προβολείς διαθέτουν ρολόι πραγματικού χρόνου, επιτρέποντας την προγραμματισμένη λειτουργία τους, ορισμένες φορές σε εβδομαδιαία ή ημερήσια βάση. Με επιπλέον πέντε επιλεγμένες επιλογές ημερομηνίας για προκαθορισμένο χρονικό προγραμματισμό, αυτό το χαρακτηριστικό αποτελεί μια πολύτιμη δυνατότητα στις εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης.

 

Συνδέσεις

Το βίντεο, ο ήχος και τα σήματα ελέγχου μπορούν να μεταδοθούν στους προβολείς σε μεγάλες αποστάσεις μέσω ενός ενιαίου καλωδίου CAT6, χάρη στο HDBaseT – ένα πρότυπο για τη μετάδοση σε μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, χάρη στις εισόδους DVI, HDMI και DP,  εξασφαλίζεται συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα πηγών ψηφιακού βίντεο και υπολογιστών. Για παράδειγμα, οι διασκέψεις με βίντεο μπορούν να μεταδοθούν με τη χρήση της ενσωματωμένης λειτουργίας picture-by-picture. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει σε μια ψηφιακή πηγή να συνδεθεί με την είσοδο DVI και μία στην είσοδο HDMI, πριν προβληθεί τέλεια πάνω στην οθόνη προβολής.

 

Τέλος, η δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης επιτρέπει τη διαχείριση και τον έλεγχο των προβολέων μέσω συσκευών iOS, με τη βοήθεια του νέου app Canon Projector Service Tool.

Σχετικά άρθρα

Moto Ζ: Ο ορισμός του modular κινητού

Giorgos Athanassiadis

Εταιρεία άθλησης επέλεξε το Sms2greece

Kitriniaris

Διεθνής διάκριση για τη Lamda Hellix

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα