22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Νέες gaming motherboards από τη Gigabyte

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES 2017 που λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας (5 – 8 Ιανουαρίου 2017), η Gigabyte παρουσιάζει τη νέα σειρά gaming motherboards οι οποίες υποστηρίζουν τους επεξεργαστές Intel Core 6ης και 7ης γενιάς.

 

Η συγκεκριμένη σειρά έχει σχεδιαστεί για τους ενθουσιώδεις gamers, επιτρέποντας πλήρες customization μέσω μιας σειράς μοναδικών χαρακτηριστικών όπως η υποστήριξη για υγρόψυξη, πλήρως παραμετροποιήσιμα RGB LEDs, όπως επίσης και νέες και βελτιωμένες λειτουργίες ελέγχου των ανεμιστήρων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Gigabyte, Henry Kao, η εταιρεία αντιλήφθηκε ότι οι πελάτες της ασχολούνται με το customization, δημιουργώντας εντυπωσιακά case mods χρησιμοποιώντας motherboards της Gigabyte. Με τη νέα αυτή σειρά, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες τη δυνατότητα να επέμβουν ακόμα περισσότερο μέσα στο «κουτί», παραμετροποιώντας το σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και προτιμήσεις.

 

aorus_gigabyte1

 

Υγρόψυξη, εντυπωσιακοί φωτισμοί και έλεγχος ανεμιστήρων

 

Εκτός από το customization, ένα άλλο «χόμπι» των gamers είναι και το overclocking. Για να επιτύχει όμως σωστά απαιτείται η κατάλληλη ψύξη. Οι motherboards Z270X-Gaming 9 και Z270X-Gaming 8 περιλαμβάνουν ενσωματωμένα μπλοκ ψύξης G-Chill και G-Frost από τις Bitspower και EK Waterblocks αντίστοιχα, υποστηρίζοντας τόσο παθητική όσο και ενεργητική ψύξη.

 

Για όποιον θέλει ακόμα περισσότερες δυνατότητες έκφρασης, το RGB Fusion της σειράς AORUS επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν εντυπωσιακούς εσωτερικούς φωτισμούς. Οι συνδυασμοί και τα χρώματα είναι κυριολεκτικά αμέτρητοι και εκτός από τα ενσωματωμένα LEDs, οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν LED strips, ή πρόσθετα LEDs στις κατάλληλες υποδοχές της motherboard, δημιουργώντας συγκεκριμένες ζώνες φωτισμού.

 

Η υγρόψυξη που αναφέραμε πιο πάνω απευθύνεται σε πιο extreme καταστάσεις. Στην καθημερινή όμως χρήση, η σωστή ροή του αέρα μέσα στο κουτί του υπολογιστή είναι ουσιώδης. Η ροή αυτή εξασφαλίζεται από τους εγκατεστημένους ανεμιστήρες και η λειτουργία Smart Fan 5, δίνει τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου της λειτουργίας τους.

Μάλιστα, η motherboard αναγνωρίζει αυτόματα ποιος ανεμιστήρας βρίσκεται σε ποια θέση και ποιο ακριβώς σημείο του υπολογιστή ψύχει. Η ταχύτητα περιστροφής, η τροφοδοσία και η σωστή λειτουργία κάθε ανεμιστήρα παρακολουθείται συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο, ενώ τα ενσωματωμένα στη motherboard θερμίστορ εξασφαλίζουν ότι κάθε ενεργοβόρο υποσύστημα θα βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία.

Σχετικά άρθρα

Εντυπωσιακή αύξηση των χρηστών του Spotify

Σφοδρές αντιδράσεις για το «ψηφιακό τέλος» 2% στα smartphones

Giorgos Athanassiadis

To TCP 53 επενδύει σε business monitors

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα