22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Μοσχοπουλάνε οι servers, ψηλά η Lenovo

Συνεχίστηκε η ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά servers και κατά το β’ τρίμηνο του 2015 παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε εξασθένηση της ζήτησης για συστήματα μεσαίας κατηγορίας, σύμφωνα με την IDC.

 

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, οι vendors είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 6,1% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα $13,5 δις. Εν τω μεταξύ και οι πωλήσεις servers σε ταμάχια αυξήθηκαν κατά 3,2%, ανερχόμενες σε 2,29 εκατομμύρια συστήματα.

 

Το σκηνικό αυτό διαμορφώθηκε εν πολλοίς λόγω της αύξησης στις πωλήσεις συστημάτων higher-end και lower-end. Ωστόσο η ζήτηση για συστήματα μεσαίας κατηγορίας μειώθηκε κατά 5,4% σε ετήσια βάση, λόγω του πρόσφατου τέλους του κύκλου ανανέωσης των x86 servers, σύμφωνα με την IDC.

servers1

 

Κατά το β’ τρίμηνο του έτους, η HP παρέμεινε ο ηγέτης της αγοράς, με μερίδιο 25,4%.  Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Dell με 17,5%, ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε την IBM, τον μοναδικό vendor μεταξύ των κορυφαίων πέντε, που είδε τις πωλήσεις του να μειώνονται κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Ωστόσο αυτό οφείλεται στην πώληση του x86 business στη Lenovo, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες.

 

Ακριβώς για τον λόγο αυτό, η Lenovo είδε τα έσοδα του server business της να εκτινάσσονται κατά 500% σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2014, και το μερίδιο της στην αγορά να σκαρφαλώνει στο 7%.. Η κινεζική εταιρεία ελπίζει να γίνει ένας σημαντικός παίκτης στο χώρο και το β’ τρίμηνο του 2015 αποτελεί μια ισχυρή παρακαταθήκη για τον στόχο αυτό.

servers2

Την πεντάδα κλείνει η Cisco, η οποία σύμφωνα με τη μέθοδο που ακολουθεί η IDC, στατιστικά ισοβαθμεί με τη Lenovo.

 

Όσον αφορά τις γεωγραφικές περιοχές με την μεγαλύτερη ανάπτυξη, αυτές ήταν οι ΗΠΑ (+12,6%) και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, εκτός της Ιαπωνίας, με 12% αύξηση.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Forthnet: Νέος μέτοχος η Fine Life Group

dmallas

Βραβείο για την Intracom Telecom από τη Genesys

dmallas

Μποϊκοτάζ από συνδικάτα σε IBM, Infosys, Manpower

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα