16.6 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Με θετικό βλέμμα στο μέλλον

Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να ετοιμάζω τη θεματολογία για αυτήν τη στήλη, με εξαιρετικά κακή διάθεση… Γιατροί, αγρότες, δικηγόροι και δεκάδες άλλοι επαγγελματίες, στα «κάγκελα». Φορολογικό νομοσχέδιο… extra terrestrial και πρόταση για το ασφαλιστικό out of this world (το οποίο μάλιστα οι «θεσμοί» το βλέπουν ως πολύ «μαλακό»…), έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της επικαιρότητας και της κοινής γνώμης, απλώνοντας ένα μαύρο σύννεφο στη σκέψη καθενός εξ ημών.

 

Δεκτόν. Δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι διαφορετικό, τα πράγματα είναι και θα παραμείνουν ζόρικα. Αυτό που σκέφτομαι όμως, είναι το ότι θα πρέπει -τελικά- να αφήσουμε τα «πράγματα» και να ασχοληθούμε με εμάς. Τα «πράγματα» είναι αυτά που είναι, και σε περίπτωση που δεν βάλουμε σκοπό της ζωής μας να τα αλλάξουμε παρατώντας κάθε μας άλλη δραστηριότητα, καλό είναι να δούμε το τι κάνουμε εμείς.

 

Κάπως έτσι λοιπόν, κατά το «σκάσε και κολύμπα», αποφάσισα να δω με πιο θετική ματιά το μέλλον. Άλλωστε, όλοι δεν λένε ότι η οικονομία είναι και θέμα ψυχολογίας; Πραγματικά έτσι είναι, και αυτό έχει αποδειχθεί και στις αρνητικές αλλά και στις θετικές περιπτώσεις.
Καλή λοιπόν η θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων, αλλά δεν θα έβλαπτε να στηρίζονταν και κάπου, σωστά; Ε, λοιπόν, στηρίζεται! Μιλώντας με μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες software, έμαθα ότι έκλεισε το έτος θετικά (κοντά σε διψήφια ποσοστά), παρά την προκήρυξη δημοψηφίσματος και τις εκλογικές αναμετρήσεις. Μεγάλοι πολυεθνικοί παίκτες, διατήρησαν το προσωπικό τους, έσωσαν τη χρονιά και ετοιμάζονται να επενδύσουν κατά το 2016. Μάλιστα, ακόμη και στις περιπτώσεις όπου υπάρχει «αναμπουμπούλα» (όπως για παράδειγμα η διάσπαση της HP και η εξαγορά Dell-EMC), τα πράγματα και πάλι δείχνουν θετικά. Και πιστέψτε με όταν σας το λέω, η γνώμη των πολυεθνικών για το μέλλον, είναι το απόλυτο βαρόμετρο για τις εξελίξεις… Έχουμε και άλλες θετικές εξελίξεις, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη επένδυση της Oracle, αλλά και οι προσλήψεις σε διάφορα μαγαζιά πολυεθνικών με έμφαση στο business development και στις πωλήσεις.
Αρκούν όλα αυτά για να πάμε μπροστά; Ίσως όχι, αλλά ίσως και ναι! Σε τελική ανάλυση, θα πρέπει και εμείς να βάλουμε το χεράκι μας, να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους και τα προβλήματα (είπαμε να έχουμε θετική διάθεση, όχι να είμαστε αιθεροβάμονες – έστω και εν καιρώ… cloud), αλλά παράλληλα να αναγνωρίσουμε και -κυρίως- να κυνηγήσουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, όποιες και αν είναι, όπου κ’ αν βρίσκονται.
Και για να μην νομίζετε πως αυτά απλώς τα λέω, έτσι εκ του ασφαλούς, αυτά ακριβώς κάναμε πράξη και στη Social Handlers, ανοίγοντας νέες αγορές, επενδύοντας σε νέους συνεργάτες, και βάζοντας μπροστά πρωτίστως το «πως μπορούμε να το κάνουμε», παρά το «γιατί δεν γίνεται».
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε όλους!

Σχετικά άρθρα

Το μέλλον της τεχνολογίας μέχρι το 2030

Giorgos Athanassiadis

Αυξάνεται το ransomware με στόχο επιχειρήσεις

Giorgos Athanassiadis

Μεγάλος νικητής του World 3-Cushion Survival 2023 ο Νίκος Πολυχρονόπουλος!

antonyroussel

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα