16.3 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Κοινό κέντρο έρευνας από Huawei και Leica

Η Huawei και η Leica Camera AG ανακοίνωσαν σήμερα ότι επεκτείνουν τη στρατηγική τους συνεργασία με την ίδρυση ενός κοινού κέντρου έρευνας και καινοτομίας υπό την επωνυμία “Εργαστήριο Καινοτομίας Max Berek”.

Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου έρχεται 7 μήνες μετά τη δημόσια ανακοίνωση της μακρόχρονης τεχνολογικής συνεργασίας των δύο εταιρειών στον τομέα της οπτικής μηχανικής, και 5 μήνες μετά το λανσάρισμα των smartphones,  Huawei P9 και Huawei P9 Plus.

 

Το νέο εργαστήριο, που βρίσκεται στην έδρα των κεντρικών γραφείων της Leica στο Wetzlar της Γερμανίας, θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξη των οπτικών συστημάτων και των τεχνολογιών που βασίζονται σε λογισμικό, με στόχο τη βελτίωση  της ποιότητας απεικόνισης σε ευρεία γκάμα εφαρμογών φωτογραφίας και συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Επιπροσθέτως, στα αναμενόμενα αποτελέσματα περιλαμβάνονται και η δημιουργία λύσεων υπολογιστικής απεικόνισης, επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας, ενώ παράλληλα, τόσο η Huawei όσο και η Leica, πέραν των πόρων R&D που θα διαθέσουν, σχεδιάζουν να συνεργαστούν με γερμανικά και διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

 

Το κέντρο έρευνας και καινοτομίας έλαβε την επωνυμία του Max Berek (1886-1949) σε ανάμνηση του Γερμανού πρωτοπόρου της μικροσκοπικής παρατήρησης και δημιουργού των πρώτων φακών Leica που είχε επίσης την ευθύνη του οπτικού σχεδιασμού άνω των 20 φακών για τη θρυλική κάμερα των 35mm την οποία εφηύρε και κατασκεύασε ο Oskar Barnack. Χάρη στην εξαιρετική απόδοση εικόνας και στην τέλεια εναρμόνιση των φακών, με την ιδιοφυή κατασκευή του Barnack, η Leica κατάφερε να κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές.

 

Σχετικά άρθρα

Το HPE GreenLake διαθέτει πλέον υπηρεσίες cloud για Microsoft Azure Stack HCI και Microsoft SQL Server

Giorgos Athanassiadis

Τώρα οι τηλεοράσεις LG παίζουν παιχνίδια με το NVIDIA GeForce NOW

Λύρας Πάρης

SoftOne: Πιστοποίηση των λύσεων “SoftOne all in One” από την ΑΑΔΕ

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα