19/04/2024
Biztech

Κατέφθασαν τα νέα Xiaomi Redmi 5

Η Info Quest Technologies, εξουσιοδοτημένος διανομέας της Xiaomi στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοίνωσε τη διάθεση των Redmi 5 και Redmi 5 Plus.

 

Το Redmi 5 διαθέτει οθόνη 5,7 ιντσών (IPS panel, 720p), με αναλογία πλευρών 18:9, που καλύπτει πλήρως την επιφάνεια του τηλεφώνου, ενώ τα υλικά κατασκευής από αλουμίνιο και πλαστικό το κάνουν στιβαρό και βολικό. Το Redmi 5 είναι dual SIM και διαθέτει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 450 (1,8GHz), με 2GB RAM. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται σε 16GB, ο οποίος επεκτείνεται με τη χρήση κάρτας μνήμης, ενώ η μπροστινή κάμερα έχει ανάλυση 5MP και η πίσω 12MP. Στην πλάτη του κινητού βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3300mAh και το περιβάλλον χρήσης είναι το MIUI 9 βασισμένο στο Android 7.1.2 (Nougat).

 

Το Redmi 5 Plus έχει και αυτό IPS panel, ενώ η ανάλυση και η διαγώνιος της οθόνης μεγαλώνει στα 1080p και 5,99 ίντσες αντίστοιχα, ενώ διατηρείται η αναλογία πλευρών 18:9. Το περιθώριο της Gorilla Glass οθόνης είναι εξαιρετικά μικρό, ενώ το σώμα του Redmi 5 Plus είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Στο εσωτερικό σου, συναντάμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 625 (2,0 GHz) και το Adreno 506 GPU. Το κινητό διατίθεται σε δύο εκδόσεις με 3GB RAM/32GB ROM και 4GB RAM/64GB ROM, ενώ υπάρχει δυνατότητα επέκτασης έως τα 128GB, με εξωτερική κάρτα μνήμης. Η βασική κάμερα του Redmi 5 Plus έχει ανάλυση αισθητήρα 12MP, ενώ η παρουσία του διπλού LED flash βοηθάει στη λήψη καλής ποιότητας φωτογραφιών και βίντεο (1080p, 30fps) σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η μπαταρία του Redmi 5 Plus έχει χωρητικότητα 4000mAh, είναι και αυτό dual SIM, διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ έρχεται με Android 7.1.2 (Nougat).

 

 

Τιμές και διαθεσιμότητα

Όλα τα προϊόντα της Xiaomi υποστηρίζονται με διετή εγγύηση καλής λειτουργίας από την Info Quest Technologies. Οι νέες συσκευές είναι ήδη διαθέσιμες στις μεγάλες στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, επιλεγμένα σημεία διάθεσης, καθώς και στο εξουσιοδοτημένο κατάστημα Mi Store στο Golden Hall και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.mistore-greece.gr.

Το Redmi 5 έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 169€ (2/16GB), ενώ το Redmi 5 Plus 199€ στην έκδοση 3GB RAM/32GB ROM και 229€ για την έκδοση 4GB RAM/64GB ROM.

Σχετικά άρθρα

AV-TEST: Καλύτερες επιδόσεις για το Bitdefender Endpoint Security

Intelli: Δέκα χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στην αγορά της Σερβίας  

Giorgos Athanassiadis

Tech Channel Partner: Έτοιμο το πρώτο τεύχος!

antonyroussel

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα