22.9 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Και η Alcatel ψηφίζει Windows 10 Mobile

Με δεδομένο ότι η Microsoft θα στρέψει πια οριστικά την προσοχή της στις high-end συσκευές όσον αφορά τα smartphones, το ερώτημα είναι τι θα γίνει με εκείνες τις συσκευές που απευθύνονται σε πιο «ρηχές» τσέπες. Στη συγκεκριμένη αγορά η εταιρεία αποκτά έναν σύμμαχο στο όνομα της Alcatel One Touch.

 

H κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το πρώτο της smartphone με Windows 10 Mobile έως το τέλος του 2015 και μάλιστα από την αγορά των ΗΠΑ αρχικά.  Ταυτόχρονα η επικεφαλής της Alcatel για τη Βόρεια Αμερική δήλωσε ότι η εταιρεία θα υποστηρίξει με θέρμη το οικοσύστημα των Windows 10, δήλωση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προπομπός και άλλων συσκευών.

 

Μπορεί η Alcatel να μην είναι ο εμβληματικός κατασκευαστής ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε αρκετές αγορές, προσφέροντας συσκευές μέχρι τη μεσαία κατηγορία. Εκεί ακριβώς που η Microsoft θα αναζητήσει συνεργάτες καθώς η ίδια θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στις ακριβές συσκευές που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και οι οποίες μπορούν να προσφέρουν διαφοροποίηση στους καταναλωτές.

 

Από την άλλη η Alcatel OneTouch, η οποία ανήκει στην κινεζική TCL, μπήκε στην αγορά των ΗΠΑ μόλις πριν δύο χρόνια και επιθυμεί να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την τεράστια αμερικανική αγορά.

Σχετικά άρθρα

Ήρθαν οι home και dash κάμερες της XiaoYi

Giorgos Athanassiadis

Έξυπνες υπηρεσίες data center από την Cloudrock Intelligent Data Center

Giorgos Athanassiadis

Η εξ αποστάσεως εργασία φέρνει επενδύσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα