22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

ΗP τέλος. Ζήτω οι νέες HP

Πριν από λίγους μήνες αποτέλεσε την πιο μεγάλη είδηση στον χώρο της τεχνολογίας ενώ από την περασμένη Κυριακή είναι πραγματικότητα. Μετά από 77 χρόνια στην «πιάτσα» της τεχνολογίας – μια πιάτσα που η ίδια διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό – η HP που ξέραμε έπαψε να υφίσταται δίνοντας τη θέση της στους απογόνους της, την HP Inc. και την Hewlett Packard Enterprise.

 

Αν και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο μεγαλύτερο spin off στην ιστορία της τεχνολογίας, ας θυμίσουμε τα βασικά. Η Hewlett Packard Enterprise θα ασχοληθεί με τα big businesses, δηλαδή cloud, servers, λογισμικό, storage κ.λπ. έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της τους εταιρικούς πελάτες. Από την άλλη η HP Inc. θα αντικαταστήσει στη συνείδηση των απλών καταναλωτών την παλιά HP αφού θα επικεντρωθεί στους εκτυπωτές και τα PCs.

 

“Αφήσαμε πίσω μια εταιρεία που ήταν πολύ μεγάλη και περνάμε σε δύο νέα εταιρικά χρήματα που είναι πολύ διαφορετικά. Τόσο διαφορετικά που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα”. Με αυτές τις φράσεις η Meg Whitman ανακοίνωσε – υποδέχθηκε τις νέες HP, θέλοντας προφανώς να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής. Μιας νέας εποχής στην οποία οι “HPs” φιλοδοξούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού παρά τα όποια λάθη του παρελθόντος δεν παύουν να είναι δυο εταιρείες με ετήσιο τζίρο η κάθε μία περίπου $50 δις.

 

Ήδη πάντως στο χθεσινό launch event στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Palo Alto, οι μεγαλύτεροι συνεργάτες της HP Inc. απ΄ όλο τον κόσμο δήλωναν πως με την νέα εταιρική μορφή αναμένουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους έως και 15% το 2016, καθώς θα ελευθερωθούν από τη γραφειοκρατία της παλιάς HP. Κάτι που μένει να αποδειχθεί στην πράξη τα επόμενα τρίμηνα…

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

hol: Δυνατά στο παιχνίδι του cloud

ntiliakos

China Telecom και Lamda Hellix στον ψηφιακό δρόμο του μεταξιού

Κοντά σε μεγάλο deal η Telefónica

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα