18.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η Siemens στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης

Ο χώρος του connected car είναι το νέο ιερό δισκοπότηρο των εταιριών τεχνολογίας. Η μία μετά την άλλη, οι εταιρείες επιθυμούν διακαώς να μπουν στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία μέχρι το 2022 αναμένεται να παρουσιάσει ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 35%.

Η συγκεκριμένη αγορά περιλαμβάνει εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως συνδεσιμότητα (Bluetooth, κινητή τηλεφωνία, Wi-Fi), εφαρμογές (τηλεματική, infotainment) και βέβαια hardware (ημιαγωγοί, υποσυστήματα, περιφερειακά). Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει διάφορες ανακατατάξεις και εξαγορές. Η πιο πρόσφατη μας έρχεται από τη Siemens η οποία όπως ανακοίνωσε προτίθεται να εξαγοράσει το 100% των μετοχών της Ολλανδικής εταιρείας TASS International.

 

Πρόκειται για έναν παγκόσμιο πάροχο λογισμικού προσομοίωσης και υπηρεσιών engineering και δοκιμών που απευθύνονται πρωταρχικά στην αυτοκινητοβιομηχανία και επικεντρώνονται στην αυτόνομη οδήγηση, στην ολοκληρωμένη ασφάλεια, στα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS) και στην μοντελοποίηση ελαστικών.

Το λογισμικό προσομοίωσης της TASS International θα συνδυαστεί με το χαρτοφυλάκιο προσομοιώσεων της Simcenter της Siemens και τις λύσεις ηλεκτρονικής σχεδίασης (EDA) από τον πρόσφατα αποκτηθέντα οργανισμό Mentor Graphics. Ο συνδυασμός θα παράσχει μια ολοκληρωμένη λύση για την εκ των προτέρων επαλήθευση και επικύρωση της ADAS και των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης, παρέχοντας στη Siemens την πιο ολοκληρωμένη λύση ανάπτυξης προϊόντων που καθοδηγούνται από συστήματα για τα αυτόνομα οχήματα παγκοσμίως.

 

Όπως δηλώνουν τα στελέχη της Siemens, η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί βασική προτεραιότητα για την εταιρεία και η απόκτηση της TASS International θα της επιτρέψει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων επιτρέποντας στις αυτοκινητοβιομηχανίες να πραγματοποιήσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και να επωφεληθούν πλήρως από όλες τις ευκαιρίες ψηφιοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Η Oracle χορηγός στο πέμπτο Delphi Economic Forum

EMC: Η Αγάθη Γαλάνη country manager σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

Kitriniaris

Έρευνα devolo: H πορεία της τηλεργασίας στην Ελλάδα και τρόποι για την βελτίωσή της

Λύρας Πάρης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα