17.9 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Η αγορά SDN σε τροχιά ανάπτυξης

Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης +53,9% θα κινηθεί η παγκόσμια αγορά του software-defined networking (SDN) τα επόμενα χρόνια φτάνοντας συνολικά τα $12,5 δις το 2020, σύμφωνα με την IDC.  Οι αναλυτές της IDC επισημαίνουν μάλιστα ότι παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία SDN αρχικά προσέλκυσε το ενδιαφέρον των large-scale παρόχων υπηρεσιών cloud, πλέον υιοθετείται από μια σειρά επιχειρήσεων, καθώς τους επιτρέπει να ακολουθήσουν την ταχύτητα που έχει φέρει το virtualization σε όλους τους άλλους πόρους και µε αυτό τον τρόπο να αποτελέσει τον ιδανικό συνδυασµό του cloud computing.

 

Ενώ το hardware θα συνεχίσει να κατέχει εξέχουσα θέση στις υποδομές δικτύων, η τεχνολογία SDN δείχνει ξεκάθαρα την μακροπρόθεσμη τάση για migration σε λογικές  software, τάση που οι μεγάλοι vendors πρέπει να σπεύσουν να την εκμεταλλευτούν , σύμφωνα με την IDC.

 

Σε άρθρο για το SDN που δηµοσιεύτηκε στο The Econonist αναφέρεται ότι οι εταιρείες που χρησιµοποιούν λύσεις SDN µπορούν να εξοικονοµήσουν µέχρι και 50% των δαπανών τους για το networking, µειώνοντας τις επενδύσεις σε συσκευές που χρησιµοποιούνται ως middleware και αγοράζοντας πιο βασικές και κατ’ επέκταση πιο προσιτές λύσεις.

 

Καταλήγοντας, η IDC επισημαίνει ότι οι δυνατότητες είναι πραγµατικές και σίγουρα το SDN µοιάζει να είναι µια από τις µεγαλύτερες αλλαγές που λαµβάνουν χώρα στο IT αυτή τη στιγµή.

Σχετικά άρθρα

Σε Άραβες ο Hellas Sat έναντι 208 εκατ. ευρώ

dmallas

Ξεδιπλώστε απεριόριστες δυνατότητες με το νέο motorola razr 2022

Giorgos Athanassiadis

LG: Νέα LED οθόνη 136 ιντσών για παραγωγικά και λειτουργικά meeting rooms

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα