22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Η SAP megavendor του ασφαλιστικού κλάδου

Η μετάβαση σε επιχειρηματικά μοντέλα ψηφιακής ασφάλισης επιταχύνεται. Ασφαλιστές, ασφαλιστικές εταιρίες που αξιοποιούν την τεχνολογία και άλλες εταιρίες σχετικών κλάδων, όπως η υγεία, ο κλάδος των αυτοκινήτων και πολλοί ακόμα, αναζητούν δυνατότητες ώστε να παρέχουν στους πελάτες τους σύγχρονα προϊόντα ασφάλισης.

 

Στην πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο «Μεγάλοι προμηθευτές λύσεων ασφάλισης που εστιάζουν στις ψηφιακές πλατφόρμες», η Gartner κατέταξε την SAP ανάμεσα στους μεγαλύτερους προμηθευτές λύσεων για την ασφαλιστική αγορά.

 

Σύμφωνα με την Gartner, μεγάλοι προμηθευτές (Megavendors) είναι προμηθευτές που παρέχουν ένα μεγάλο portfolio λύσεων ασφάλισης, μεταξύ των οποίων software και υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν επιχειρηματικές ανάγκες σχετικές με ασφάλειες ιδιοκτησίας, ατυχημάτων και ζωής. Γι’ αυτούς τους κλάδους ασφάλισης, η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή αποτελεί βασική προτεραιότητα. Οι μεγάλοι προμηθευτές εξελίσσονται χτίζοντας ψηφιακές πλατφόρμες και αναπτύσσοντας τα βασικά τους συστήματα με επιπλέον δυνατότητες, όπως για παράδειγμα digital front ends, analytics, υποστήριξη IoT και cloud.

 

Η SAP διαθέτει το SAP Cloud Platform ως το βασικό όχημα της ψηφιακής πλατφόρμας για τον ασφαλιστικό κλάδο, με στόχο να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον cloud για ασφαλίσεις στην πλατφόρμα SAP HANA. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, η SAP έχει ενσωματώσει omnichannel λύσεις SAP Hybirs για συγκεκριμένες ανάγκες του ασφαλιστικού κλάδου, αξιοποιώντας λύσεις Analytics SAP BusinessObjects και αναπτύσσοντας κάθετες λύσεις που καλύπτουν προκλήσεις του κλάδου, όπως εντοπισμός ύποπτων κινήσεων/απάτης και vehicle-based λύσεις που αξιοποιούν το Internet of Things. Ένα παράδειγμα λύσης της SAP στον ασφαλιστικό κλάδο αποτελεί το SAP Digital Boardroom το οποίο παρέχει στις ηγετικές ομάδες των εταιριών πληροφορίες και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο.

Σχετικά άρθρα

H Play του Π. Γερμανού “παίζει” δυνατά

Kitriniaris

Inform Λύκος: Επιστροφή στην κερδοφορία

Kitriniaris

Νέα Acer gaming notebooks με Intel Core 10ης γενιάς

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα