13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η Samsung παρουσίασε τις πρώτες εμπορικές λύσεις 5G

Στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης Mobile World Congress 2018, η Samsung παρουσίασε τις ολοκληρωμένες εμπορικές λύσεις σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) 5G, αποκαλύπτοντας νέες δυνατότητες για το μέλλον των κινητών τηλεπικοινωνιών. Οι παρουσιάσεις, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον εκθεσιακό χώρο του Samsung Networks, αξιοποίησαν τις δυνατότητες 5G για την παρουσίαση ανεξερεύνητων δυνατοτήτων εξυπηρέτησης και επιχειρηματικών σεναρίων.

 

Οι διαθέσιμες λύσεις

Η Samsung έχει αναπτύξει τις πρώτες σε παγκόσμιο επίπεδο ολοκληρωμένες εμπορικές λύσεις σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) 5G, οι οποίες περιλαμβάνουν 5G οικιακά routers για εσωτερική και εξωτερική χρήση, ένα 5G Δίκτυο RAN (Radio Access Network) που απαρτίζεται από μια μονάδα ραδιοπρόσβασης και ένα εικονικό RAN, καθώς και εργαλεία και υπηρεσίες σχεδιασμού 3D ραδιοσυχνοτήτων που λειτουργούν με τεχνική νοημοσύνη.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πολλαπλές αγορές και μάλιστα, στις 23 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FCC) παραχώρησε έγκριση στις μονάδες πρόσβασης 5G της Samsung. Πρόκειται για τα πρώτα προϊόντα 5G millimeter-wave παγκοσμίως τα οποία έχουν εξασφαλίσει κρατική ρυθμιστική έγκριση. Οι λύσεις πρόκειται να εφαρμοστούν στο πρώτο εμπορικό δίκτυο 5G που θα κυκλοφορήσει το 2018 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Επιπλέον, η Samsung παρουσίασε τα πρώτα 5G NR προϊόντα της που συμμορφώνονται με το πρότυπο 3GPP Release 15 και υποστηρίζουν ζώνες φάσματος τόσο άνω όσο και κάτω των 6GHz, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2018.

 

 

5G-powered έξυπνες πόλεις

Οι λύσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα επιτρέψουν τη συνδεσιμότητα  5G για εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την δυνατότητα του παρόχου κινητής τηλεφωνίας να διερευνήσει διάφορες επιχειρηματικές περιπτώσεις και σενάρια. Σε μία επίδειξη μιας 5G-powered έξυπνης πόλης, η Samsung παρουσίασε τη διαφορά που η τεχνολογία επόμενης γενιάς μπορεί να φέρει στους δρόμους και τις μεταφορές, έτσι ώστε να είναι πιο ασφαλείς και εύχρηστες. Ακόμα, παρουσιάστηκαν και διάφοροι τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία 5G θα λειτουργήσει σε κατοικίες, στάδια, αυτοκίνητα και τρένα.

Τέλος, παρουσιάστηκαν και άλλες λύσεις της Samsung που περιλαμβάνουν νέες LTE radio μονάδες και μεγάλες λύσεις τεχνολογίας MIMO (Multiple Input Multiple Output), cloud πλατφόρμα, εργαλεία βελτιστοποίησης δικτύου με επίκεντρο τον χρήστη, καθώς και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες των παρόχων δικτύου και των επιχειρήσεων.

Σχετικά άρθρα

Windows 8.1: Επανέναρξη… για την “Έναρξη”

Kitriniaris

Το HPE GreenLake διαθέτει πλέον υπηρεσίες cloud για Microsoft Azure Stack HCI και Microsoft SQL Server

Giorgos Athanassiadis

SAS: στη λίστα των εταιρειών με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα