22.9 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Η Samsung εξαγοράζει τη Harman για $8 δις

Στις 14 Νοεμβρίου, η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι προχωρά σε εξαγορά της εταιρείας Harman International Industries. Το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται σε $112 ανά μετοχή σε μετρητά ή περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Samsung.

Ποια όμως είναι η Harman και γιατί η Samsung ενδιαφέρεται τόσο πολύ για αυτή;

 

Όσοι ασχολούνται με τον επαγγελματικό ήχο, έχουν σίγουρα ακούσει το όνομα Harman Kardon. Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες brands της Harman, η οποία αποτελεί την κορυφαία αυτή τη στιγμή εταιρεία στη βιομηχανία που ονομάζουμε «connected car». Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει έξυπνα συστήματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου, συστήματα επικοινωνίας και τηλεματικής, καθώς και συστήματα ασφάλειας και προστασίας.

Ανάμεσα στα άλλα γνωστά brands επαγγελματικού ήχου της Harman περιλαμβάνονται τα JBL και Mark Levinson, για να αναφέρουμε μερικά.

 

Το προηγούμενο έτος, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 7 δισεκατομμυρίων, το 65% των οποίων προέρχονται από την αγορά του αυτοκινήτου. Μάλιστα, στις 30 Ιουνίου, η Harman είχε ανακοινώσει παραγγελίες ύψους $24 δις. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως είναι εξοπλισμένα με τα συστήματα της Harman, η οποία συνεργάζεται με τους περισσότερους κατασκευαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

rinspeed-etos-concept-sistema-harman-connected-car

 

Η αγορά του connected car αναμένεται να αγγίξει τα $100 δις μέχρι το 2025 και η Samsung επιθυμεί να αποτελέσει έναν σημαντικό «παίκτη». Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της, η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί στρατηγική επιλογή για την εταιρεία.

Όπως άλλωστε δήλωσε ο Young Sohn, president και chief strategy officer της Samsung: «Το αυτοκίνητο του αύριο θα είναι γεμάτο από έξυπνη τεχνολογία και συνδεσιμότητα με τον ίδιο τρόπο που τα απλά κινητά τηλέφωνα έγιναν προηγμένες έξυπνες συσκευές την προηγούμενη δεκαετία. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά της τεχνολογίας του αυτοκινήτου είναι μεγάλη και μακροπρόθεσμη. Μαζί με την Harman θα γίνουμε ο νο 1 πάροχος λύσεων προς τους OEMs στο οικοσύστημα του connected car».

 

 

Ένας κορυφαίος συνδυασμός

 

Η εμπειρία της Harman στο σχεδιασμό και την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών σε αυτοκίνητα και οι μακροχρόνιες συνεργασίες της με τους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την εμπειρία της Samsung στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά, την κινητή τηλεφωνία, τους ημιαγωγούς, τις οθόνες και το λογισμικό και βεβαίως τα παγκόσμια κανάλια διανομής της, θα δημιουργήσουν έναν «γίγαντα» στο χώρο του connected car.

 

Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2017 αφού πρώτα περάσει από διαδικασίες έγκρισης των μετόχων και ελέγχων από τους ρυθμιστικούς οργανισμούς.

Σχετικά άρθρα

Τώρα, μέσα από την εφαρμογή Prosvasis GO φτιάχνεις το δικό σου eShop

Giorgos Athanassiadis

Ζήστε πρώτοι την εμπειρία της AI-Driven EnGenius Cloud Λύσης

H Schneider Electric ανακοίνωσε τις λύσεις «Managed Power as a Service» για συνεργάτες

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα