21.1 C
Athens
23/04/2024
Biztech

Η Oracle διευρύνει τις cloud λύσεις της

Με περισσότερες από 24 νέες υπηρεσίες εμπλουτίζει η Oracle το Cloud Platform με προφανή στόχο να επεκτείνει τη θέση της στις υπηρεσίες SaaS, PaaS και IaaS. Την ανακοίνωση έκανε μάλιστα ο ίδιος ο Larry Ellison, executive chairman of the board και CTO της Oracle πλέον, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η Oracle επιμένει πάση δυνάμει στο cloud.

 

Οι νέες διαθέσιμες υπηρεσίες Oracle Cloud Platform and Infrastructure περιλαμβάνουν:

 

•       Oracle Database Cloud – Exadata Service: φέρνει όλες τις δυνατότητες της Oracle Exadata πλατφόρμας βάσης δεδομένων στο cloud. Με αυτήν την υπηρεσία, οι πελάτες μπορούν να εκτελούν βάσεις δεδομένων Oracle σε περιβάλλον cloud με τα ίδια χαρακτηριστικά λειτουργικότητας, απόδοσης και διαθεσιμότητας των on premise παραγωγικών βάσεων δεδομένων βασισμένων στο Oracle Exadata, που ήδη λειτουργούν σε χιλιάδες τοποθεσίες κρίσιμης σημασίας ανά τον κόσμο. Οι βάσεις δεδομένων Oracle που έχουν υλοποιηθεί σε περιβάλλον cloud στο πλαίσιο αυτής της υπηρεσίας είναι 100% συμβατές με βάσεις on premise, διασφαλίζοντας ομαλή μετεγκατάσταση στο cloud και επιτρέποντας απροβλημάτιστη μετάβαση σε μια στρατηγική υβριδικού cloud.

 

•       Oracle Archive Storage Cloud Service: παρέχει πόρους αποθήκευσης για εφαρμογές και φόρτους εργασιών που απαιτούν μακροχρόνια διατήρηση δεδομένων, με τη χαμηλότερη τιμή στον κλάδο. Ως λύση οριστικής (deep) αρχειοθέτησης σε περιβάλλον cloud, το Archive Storage Cloud είναι κατάλληλο για μεγάλης κλίμακας σύνολα δεδομένων στα οποία δε γίνεται συχνά πρόσβαση, όπως εταιρικά οικονομικά στοιχεία, ιατρικά και φαρμακευτικά αρχεία, διατηρήσιμο υλικό πολιτιστικού περιεχομένου, ασφαλιστικά αρχεία και ψηφιακά πρωτότυπα αρχεία ταινιών. Η υπηρεσία, υποστηριζόμενη από SLA προδιαγραφών μεγάλων εταιρειών, δίνει στους οργανισμούς τη δυνατότητα πρόσβασης σε αρχειοθετημένα έγγραφα και σύνολα δεδομένων χρησιμοποιώντας προτυποποιημένα API, με ενοποίηση με λογισμικό της Oracle και τρίτων προμηθευτών για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας, την αρχειοθέτηση και την διατήρηση. Παρέχει, επίσης, ένα πρόσθετο επίπεδο για on premise συστήματα αποθήκευσης Oracle, όπως οι λύσεις ZS Series, FS Series και Oracle StorageTek.

 

•       Oracle Big Data Cloud Service και Big Data SQL Cloud Service: παρέχει μια ασφαλή πλατφόρμα υψηλής απόδοσης για την εκτέλεση ετερογενών φόρτων εργασίας σε βάσεις δεδομένων Hadoop και NoSQL ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην απόκτηση και την οργάνωση Big Data. Σε συνδυασμό με το νέο Big Data SQL Cloud, το Oracle Big Data Cloud επεκτείνει την κορυφαία υλοποίηση  SQL σε Hadoop και NoSQL, παρέχοντας στους χρήστες ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των Big Data σε ένα εταιρικό cloud.

 

•       Oracle Integration Cloud Service: απλοποιεί την ενοποίηση μεταξύ εφαρμογών cloud και on premise της Oracle ή τρίτων προμηθευτών. Καινοτόμα νέα χαρακτηριστικά όπως η προδιαμορφωμένη ενοποίηση και οι ενσωματωμένες προτάσεις περί βέλτιστων πρακτικών, προσφέρουν μια εντελώς νέα εμπειρία ενοποίησης εφαρμογών. Το Integration Cloud χαρακτηρίζεται από απλή και εύχρηστη ενοποίηση εφαρμογών, που συνδυάζει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών χρηστών για ευκολία στη χρήση με το δοκιμασμένο και κρίσιμης σημασίας υπόβαθρο της Oracle SOA Suite.

 

•       Oracle Mobile Cloud Service: απλοποιεί το εταιρικό mobility μειώνοντας την πολυπλοκότητα από την backend mobile υποδομή. Ως μια επόμενης γενιάς Mobile Back-end σε μορφή υπηρεσίας (MBaaS), το Mobile Cloud επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύσσουν και να υλοποιούν γρήγορα ενδιαφέρουσες mobile εφαρμογές ενοποιημένες με μια αξιόπιστη backend cloud υποδομή. Η ενοποίηση εφαρμογών για κινητές συσκευές, τα mobile APIs και η ασφάλεια δε βαρύνουν πλέον τους προγραμματιστές επιτρέποντάς τους να συνεργάζονται απρόσκοπτα και γρήγορα για την ανάπτυξη και υλοποίηση mobile εφαρμογών που τρέχουν σε οποιαδήποτε συσκευή και ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε επιχειρηματική ανάγκη. Επιπλέον, τα ενσωματωμένα mobile εργαλεία ανάλυσης, βοηθούν τις επιχειρήσεις να έχουν καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη χρήση και υιοθέτηση των mobile εφαρμογών ώστε να ενισχύεται η προσωποποίησή τους.

 

•       Oracle Process Cloud Service: δίνει στους εταιρικούς χρήστες όσα χρειάζονται για να καινοτομήσουν και να ανταποκριθούν στην ανάγκη για ψηφιακή αυτοματοποίηση των εφαρμογών παραγωγικών διαδικασιών ανεξάρτητα από το IT.  Με μια πλατφόρμα αυτοματοποίησης διαδικασιών η οποία βασίζεται στο cloud και δεν απαιτεί σύνταξη κώδικα (zero-code), το Process Cloud δίνει στους εταιρικούς χρήστες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται ολόκληρο τον κύκλο ζωής των επιχειρηματικών διαδικασιών και να αποκτούν αξιοποιήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των διαδικασιών και τις συμφωνίες περί επιπέδου παροχής υπηρεσιών (SLA).  Οι εταιρικοί χρήστες μπορούν τώρα να παρέχουν ροές εργασιών για φορητές συσκευές, να αυτοματοποιήσουν τις χειροκίνητες διαδικασίες και να εξατομικεύσουν τις εφαρμογές SaaS.

Σχετικά άρθρα

Η Bewise ανάλαβε έργο CRM & ERP για την DNASequence

Giorgos Athanassiadis

Διάκριση για τη SingularLogic στα “Βραβεία ΕΒΕΑ 2013”

Kitriniaris

Πέντε δις ευρώ ρίχνει η ΕΕ στη βιομηχανία επεξεργαστών

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα