18.6 C
Athens
23/04/2024
Biztech

Η Lenovo αποκαλύπτει τη νέα σειρά ThinkPad

Εν όψει της CES 2018 που πραγματοποιείται 9 – 12 Ιανουαρίου στο Las Vegas, η Lenovo αποκάλυψε τη νέα σειρά ThinkPad για το 2018. Αν και όλα απευθύνονται στην αγορά του business, η πιο ενδιαφέρουσα σειρά είναι η X. Τόσο, το X280, όσο και το X380 Yoga περιλαμβάνουν τους νέους επεξεργαστές 8ης γενιάς της Intel Core i7 και δέχονται έως 16GB RAM και έως 1TB SSD. Το Yoga διαθέτει το γνωστό «σύνδεσμο» της Lenovo που το μετατρέπει πανεύκολα σε tablet, ενώ περιλαμβάνεται και stylus. Και τα δύο, όπως και όλα τα νέα μοντέλα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν επίσης θύρα φόρτισης USB-C. Τα νέα μοντέλα υποστηρίζουν ταχύτατη φόρτιση (σε μία ώρα η μπαταρία φτάνει στο 80% της χωρητικότητάς της), ενώ αυξημένη είναι και η αυτονομία, με το X820 να φτάνει τις 16,6 ώρες και το X380 Yoga τις 13,6 ώρες. Επιπλέον, το X280 είναι 20% πιο ελαφρύ και 15% πιο λεπτό από τον προκάτοχό του.

 

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του X280 είναι το ThinkShutter. Πρόκειται για ένα ειδικό συρόμενο κάλυμμα που προστατεύει την ενσωματωμένη webcam όταν δεν χρησιμοποιείται. Το χαρακτηριστικό αυτό υπάρχει και σε κάποια μοντέλα της σειράς ThinkPad T. Το X380 Yoga δεν ενσωματώνει το ThinkShutter, αλλά περιλαμβάνει IR camera για την αξιοποίηση του χαρακτηριστικού αναγνώρισης προσώπου του Windows Hello. Το χαρακτηριστικό αυτό περιλαμβάνεται επίσης και στα μοντέλα T480 και T580.

 

Τα νέα ThinkPad X1

Η νέα σειρά X1 η οποία αποκαλύφθηκε με την έναρξη της CES, περιλαμβάνει τα μοντέλα X1 Carbon, Χ1 Yoga και  X1 Tablet. Πρόκειται για συσκευές λεπτές και κομψές που περιλαμβάνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα Dolby Vision HDR (η οποία θα ενσωματωθεί με μελλοντική αναβάθμιση λογισμικού).

Ξεκινώντας από το 6ης γενιάς ThinkPad X1 Carbon να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη Lenovo πρόκειται για το πιο ελαφρύ business laptop στις 14 ίντσες, το οποίο μάλιστα έρχεται με δυνατότητα Global LTE-A και αυτονομία 15 ωρών. Global LTE-A με υποδοχή microSIM και τεχνολογία e-SIM, ενσωματώνουν και τα 2-σε-1 ThinkPad X1 Yoga 3ης γενιάς και το X1 Tablet. To Tablet έχει οθόνη 3Κ με λόγο πλευρών 3:1 και συνοδευτικό stylus, το οποίο συναντάμε και στο Yoga.

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν επίσης διπλά μικρόφωνα με τεχνολογία 360 Far Field Communication προκειμένου να είναι σε θέση να «πιάνουν» τις προφορικές εντολές του χρήστη από απόσταση. Εκτός από την Cortana των Windows 10, η νέα σειρά X1 θα ενσωματώνει και την τεχνολογία Alexa της Amazon.

 

Η σειρές T και L

Περνώντας στις σειρές T συναντάμε τρία μοντέλα: ThinkPad T480s, ThinkPad T480 και ThinkPad T580. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν τους 8ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, επιλογή για ξεχωριστή κάρτα γραφικών που προσφέρει ανάλυση έως USB στο ThinkPad T580, ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στην αύξηση της αυτονομίας, η οποία αγγίζει τις 27 ώρες.

Και τα τρία νέα ThinkPad T περιλαμβάνουν το ThinkShutter.

 

Στη σειρά L προστίθεται για πρώτη φορά και ένα μοντέλο 13 ιντσών, ενώ τα υπόλοιπα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν ένα 14ρι κι ένα 15ρι. Επίσης, το ThinkPad L580 έρχεται με την επιλογή ξεχωριστής κάρτας γραφικών AMD.

 

Όλες οι ανακοινώσεις της Lenovo στη φετινή CES στο παρακάτω βίντεο:

 

Σχετικά άρθρα

Data communication: Νέο έργο στον κλάδο του φαρμάκου

Kitriniaris

Αμερικανός επενδυτής στην Antcor

dmallas

Στα $151 δις η “app economy” μέχρι το 2017 στις ΗΠΑ

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα