18.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η Intel ακυρώνει τα IDF

Το παγκόσμιο φόρουμ της Intel, στο οποίο επί είκοσι συναπτά έτη, συνεργάτες, πελάτες, επιχειρήσεις, επενδυτές και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο περίμεναν να μάθουν τις εξελίξεις της τεχνολογίας τερματίζεται.
Με μια λιτή ανακοίνωση στο site της, η Intel αναφέρει ότι ακυρώνει το IDF 2017 στο San Francisco που είχε προγραμματιστεί για τον επερχόμενο Αύγουστο, μας ευχαριστεί που όλα αυτά τα χρόνια στηρίξαμε το Intel Developer Forum και μας ενημερώνει ότι πλέον όλες οι ανακοινώσεις της εταιρίας θα είναι διαθέσιμες μόνο ηλεκτρονικά.

 

Τι να υποθέσουμε; Πρόκειται για άλλο ένα σημείο των καιρών που θέλει περικοπές ακόμα και σε τέτοια συνέδρια ή πρόκειται για κάτι άλλο; Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι το IDF είναι άλλο ένα θύμα της τεράστιας πτώσης της αγοράς του PC τα τελευταία χρόνια.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία που κάποτε πρωτοστατούσε στους ημιαγωγούς θα επικεντρωθεί σε ξεχωριστά events που θα ασχολούνται με τις μέρους λύσεις και προϊόντα της. Όπως άλλωστε αναφέρουν στελέχη της Intel, η εταιρεία δεν στηρίζεται πλέον τόσο πολύ στην αγορά του PC, αλλά σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών όπως FPGAs, η τεχνολογία αποθήκευσης Optane, οι ελεγκτές για Internet-of-Things και ΑΙ, οι ασύρματες επικοινωνίες και πολλά άλλα. «Από την CPU έχουμε πλέον περάσει στα data», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

Από την άλλη βέβαια, ουδέποτε η Intel ασχολούνταν μόνο με επεξεργαστές για υπολογιστές (desktop και servers). Μπορεί στα ετήσια IDFs όλος ο κόσμος να περίμενε τις ανακοινώσεις των νέων σειρών επεξεργαστών, ωστόσο στις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, πλήθος νεών τεχνολογιών, προϊόντων και τάσεων έρχονταν στο φως της δημοσιότητας.

 

Λίγη ιστορία

 

Το IDF ξεκίνησε το 1997 και εξελίχθηκε σε ένα ετήσιο συνέδριο σε δύο μέρη, ένα την Άνοιξη κι άλλο ένα το Φθινόπωρο. Τα πρώτα χρόνια, το IDF λάμβανε χώρα στην πόλη του San Jose της Καλιφόρνιας και αργότερα μετακόμισε στο San Francisco. Επιπλέον, IDF πραγματοποιήθηκαν και εκτός ΗΠΑ σε πόλης της Ευρώπης (Μόναχο, Μόσχα, Άμστερνταμ κ.λπ) και της Ασίας (Τόκυο, Μουμπάι, Πεκίνο κ.λπ).

 

Με την διακοπή του IDF κλείνει ένας μεγάλος κύκλος 20 ετών (δεν είναι και λίγο). Από τη μια είναι κατανοητό το ότι η εταιρεία στρέφεται σε άλλες αγορές, καθώς δεν έχει πια την αίγλη που είχε κάποτε. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην νιώσουμε νοσταλγία για τα IDF που είχαμε παρακολουθήσει με τις ελληνικές αποστολές σε Αμερική και Ευρώπη.

 

Σχετικά άρθρα

Νέα υπηρεσία για το SAP Leonardo

Online Data: Στους κορυφαίους συνεργάτες της Microsoft παγκοσμίως

Kitriniaris

Αμείωτη συνεχίζεται η έντονη αναπτυξιακή πορεία της Epsilon Net

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα