24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Η Huawei επενδύει στην καινοτομία

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνιών (Europe Patent Office – EPO), κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Huawei κατέθεσε 2.390 αιτήσεις κατοχύρωσης, ως αποτέλεσμα της σταθερής επένδυσης τουλάχιστον 10% των ετήσιων εσόδων της στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Μάλιστα, η εταιρεία βρέθηκε στην πρώτη θέση στην κατηγορία των ψηφιακών επικοινωνιών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών και στη δεύτερη θέση με μικρή απόσταση από την κορυφή στη λίστα με τις εταιρείες που υπέβαλαν τις περισσότερες αιτήσεις στην Ευρώπη συνολικά.

 

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι τα smartphones είναι μία μόνο – και μάλιστα η πιο πρόσφατη – από τις δραστηριότητες της εταιρείας. Η Huawei είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) και δραστηριοποιείται στους τομείς των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, των συσκευών και του cloud computing με μεγάλες συνεργασίες με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και οργανισμούς.

 

Διαθέτοντας 15 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) σε όλο τον κόσμο και συμμετέχοντας σε 36 κέντρα καινοτομίας, κυρίως στην Ευρώπη (Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο), η Huawei έχει στον λειτουργικό της πυρήνα την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη δημιουργία λύσεων που δίνουν συνεχώς ώθηση στη βιομηχανία των ψηφιακών επικοινωνιών.

 

 

Στην πρώτη τριάδα παγκοσμίως στα smartphones

 

Το 2016 η Huawei εδραίωσε τη θέση στην πρώτη τριάδα των κατασκευαστών, με πωλήσεις 133 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο 8,9%, από 104 εκατ. συσκευές και 7,3% το 2015 (Gartner). Ακόμα, διατήρησε την πρώτη θέση στην αγορά της Κίνας, με πωλήσεις 76,2 εκατ. smartphones, μερίδιο 16% και ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20,9% (Canalys).

 

Συνολικά, το 2016, η παγκόσμια αγορά των smartphones άγγιξε το 1,5 δισ. νέες συσκευές, με ετήσια άνοδο 5%.

Σχετικά άρθρα

Xerox Hellas: Σημαντική διάκριση στα Best Workplaces 2017

Data και ΑΙ φέρνουν νέες ευκαιρίες και ανάπτυξη στην ΕΕ

Χαμηλά στην Ψηφιακή Ετοιμότητα η Ελλάδα

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα