22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Η Edenred υλοποιεί το ΙΑΤΑ EasyPay

Μετά από διεθνή διαγωνισμό, η Edenred επιλέχθηκε από τη διεθνή ένωση αεροπορικών μεταφορών (IATA) ως στρατηγικός της συνεργάτης για την ανάπτυξη και διαχείριση της λύσης IATA EasyPay για ταξιδιωτικούς πράκτορες, μιας μεθόδου πληρωμής νέας γενιάς για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων.

 

Το IATA EasyPay θα συνδέει περισσότερα από 10.000 ταξιδιωτικά πρακτορεία που αντιπροσωπεύουν περίπου 40% του συνόλου των συναλλαγών. Την αποκλειστική διαχείριση της λύσης θα έχει η Edenred η οποία σε βάθος τριετίας θα την υλοποιήσει εφαρμόσει τη λύση σε περισσότερες από 70 χώρες. Η IATA EasyPay θα δίνει τη δυνατότητα στους συνεργαζόμενους ταξιδιωτικούς πράκτορες της IATA που διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποιημένη υποδομή να δημιουργήσουν ένα δικό τους ηλεκτρονικό πορτοφόλι (eWallet) και να καταθέσουν σε αυτό χρήματα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν για την πληρωμή αεροπορικών εισιτηρίων μέσω του υφιστάμενου συστήματος Billing and Settlement Plan (BSP) της ΙΑΤΑ. Τα χρήματα εξασφαλίζονται τη στιγμή της έκδοσης εισιτηρίων στο Global Distribution System (GDS) και στη συνέχεια μέσω της Edenred, μεταφέρονται από το eWallet του ταξιδιωτικού πρακτορείου στο BSP της IATA.

 

Το IATA EasyPay θα υλοποιηθεί από το τμήμα Edenred Corporate Payment, τη νέα επιχειρηματική κίνηση του ομίλου, υπεύθυνη για τη παροχή λύσεων εταιρικών πληρωμών. Η Edenred θα αξιοποιήσει στο μέγιστο την τεχνογνωσία πληρωμών και την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η θυγατρική της PrePay Solutions (PPS), η οποία αποτελεί σύμπραξη της Edenred και της MasterCard.

 

Η νέα συνεργασία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής του στρατηγικού σχεδίου Fast Forward της Edenred, το οποίο στοχεύει να καταστήσει τις εταιρικές πληρωμές ως επιπλέον παράγοντα ανάπτυξης σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες λύσεις παροχών σε εργαζόμενους, διαχείρισης εταιρικών εξόδων και λύσεων που αφορούν στο mobility.

Σχετικά άρθρα

Σε θετικό έδαφος και το α’ τρίμηνο η Quest

Kitriniaris

Η Schneider Electric στην πρώτη θέση στην έκθεση Microgrid Integrator Leaderboard

Giorgos Athanassiadis

Η F5 Networks εξαγόρασε τη Volterra και δημιουργεί την πρώτη πλατφόρμα Edge 2.0

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα