18 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η Dell EMC κλείνει ένα χρόνο ζωής

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το ιστορικό mega deal της εξαγοράς της EMC από τη Dell και τη δημιουργία του κολοσσού Dell Technologies, μιας εξαγοράς ύψους $67 δις.

Η εξαγορά κρίνεται επιτυχημένη τόσο για τον όμιλο, όσο και για τις επιμέρους θυγατρικές. Τον πρώτο χρόνο, η εταιρεία δημιούργησε ένα ενιαίο τμήμα πωλήσεων για Dell και Dell EMC και το αξίας 35 δισ. δολαρίων κανάλι Dell Technologies, καθώς και ένα διεθνές πρόγραμμα για το κανάλι, το οποίο συνεισέφερε 10.000 νέους εταιρικούς πελάτες στο χαρτοφυλάκιο της Dell EMC. Επιπροσθέτως, η Dell EMC γνώρισε μια εξαιρετική αύξηση του ρυθμού αύξησης εσόδων (σχεδόν διπλάσιος των ιστορικών μεγεθών) σε λογαριασμούς που παρουσίαζαν σχετικά χαμηλή αποδοτικότητα το πρώτο εξάμηνο του 2017, μια τάση που ενισχύθηκε από τις διασταυρούμενες πωλήσεις λύσεων server, storage, client και converged υποδομών.

 

Η Dell πραγματοποίησε αυτά τα ιστορικά επιτεύγματα ενώ παράλληλα κατέβαλλε σχεδόν 9,5 δισ. δολάρια σε χρέος, ολοκληρώνοντας γρήγορα τρεις μεγάλες εταιρικές μεταβιβάσεις και συνεχίζοντας να επενδύει δυναμικά στις πιο καινοτομικές τεχνολογίες για τους πελάτες. Μάλιστα, απόδειξη αυτής της δυναμικής αποτελεί το γεγονός ότι μια νέα έρευνα από την IDC καταδεικνύει ότι το 91% των πελατών από όλο τον κόσμο που ερωτήθηκαν, πιστεύουν ότι η Dell και η EMC έχουν πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που είχαν δώσει πριν τη συνένωση.

 

Θυμίζουμε ότι η οικογένεια της Dell Technologies περιλαμβάνει τις εταιρείες Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream και VMware. Είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως με έσοδα της τάξης των 74 δις. δολαρίων, διαθέτοντας το πιο εκτενές χαρτοφυλάκιο από τις λύσεις περιφερειακών υποδομών (edge) έως τον κεντρικό πυρήνα της τεχνολογίας στo data center και μέχρι το cloud.

 

Η σημαντικότερη συνεργασία στην ιστορία της

 

Η Dell Technologies ανακοινώνει ότι η GE έχει υπογράψει δέσμευση ενός έτους για να χρησιμοποιήσει την υποδομή της Dell Inc. και τις end-to-end λύσεις υπολογιστών. Με αυτή τη συμφωνία, η θυγατρική της Dell Technologies, Dell Inc. γίνεται ο βασικός προμηθευτής υποδομών πληροφορικής της GE. Η συμφωνία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μη κυβερνητικά συμβόλαια για την ιστορία της Dell Technologies, της Dell και της EMC.

 

Γεγονότα-σταθμοί της πρώτης χρονιάς

 

Επενδύσεις – Η Dell Technologies επενδύσει 4,5 δις. δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη, ετησίως, ενώ έχει επενδύσει άλλα 100 εκ. σε καινοτομικές νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχευση σε μελλοντικούς τεχνολογικούς τομείς όπως την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση, το Internet of Things, τη γενετική κ.ά.

 

Στην κορυφή της αγοράς – Οι Dell EMC PowerEdge servers ξεπέρασαν τον πλησιέστερο ανταγωνιστή και έγιναν οι παγκοσμίως No. 1 σε πωλήσεις x86 servers. Η Dell EMC αναδείχθηκε No. 1 προμηθευτής στα συστήματα converged, όπως επίσης και σε συστήματα storage All-Flash για 12ο συνεχές τρίμηνο. Η Dell είναι πρώτη παγκοσμίως σε προμήθειες συστημάτων workstation και οθονών

 

Αναγνωρίσεις – Ο Michael Dell έχει αναγνωριστεί ως ο “Most Influential Channel Executive” το 2017 από το CRN. Η Pivotal ονομάστηκε Google Cloud Technology Partner of The Year.

Τα προϊόντα Dell απέσπασαν περισσότερα από 60 βραβεία στο φετινό Consumer Electronics Show.

Η SecureWorks τοποθετήθηκε στο χώρο των “Leaders” στο Gartner Magic Quadrant for Managed Security Services (MSS), διεθνώς, για ένατη συνεχόμενη φορά.

 

Καινοτομία  – η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσει και να φέρνει στην αγορά βελτιωμένα προϊόντα enterprise σε όλο το χαρτοφυλάκιό της όπως:

Τα νέα συστήματα client όπως το Dell Canvas αποτελεί ένα καινοτομικό έξυπνο εργαλείο δημιουργίας, το Precision 7720 ένα VR-ready mobile workstation, το XPS 13 2-σε-1, το Latitude 7285 2-σε-1 με ασύρματη φόρτιση, και το UltraSharp 8K monitor, το πρώτο παγκοσμίως στις 32 ίντσες με ανάλυση 8K

Οι 14ης γενιάς Dell EMC PowerEdge servers, που αποτελούν την ιδανική βάση για cloud, analytics ή software-defined data centers

Ανανέωση του χαρτοφυλακίου end-to-end storage, νέα ScaleIO Ready Nodes και Elastic Cloud Storage, επέκταση των δυνατοτήτων του Dell EMC Data Protection στο cloud, με εγγενή υποστήριξη των VMware vSphere και VMware Cloud για το AWS.

Σχετικά άρθρα

H ITWay Hellas εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της

Channel-Manager

Μείωση 4,4% στην αξία της αγοράς servers το δ’ τρίμηνο

Kitriniaris

Michael Dell: Μεγαλύτερες ευκαιρίες για το κανάλι

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα