16.5 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η Cosmos Business Systems συμμετέχει σε διαγωνισμό HPC

Η Cosmos Business Systems κατέθεσε προσφορά στον ανοιχτό διαγωνισμό που προκήρυξε τo Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α.) με τίτλο: “Προμήθεια υπερυπολογιστικού σύστηματος ανάλυσης γονιδιωμάτων”.

 

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία συστοιχίας υπολογιστών υψηλών επιδόσεων (High Performance Computing – HPC), για την διαχείριση των δεδομένων και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνεχόμενη εισροή πληροφορίας από τους sequencers MiSeq, NextSeq500 και HiSeq400 οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την χαρτογράφηση του γονιδιώματος.

 

Με το νέο σύστημα HPC θα γίνεται η επεξεργασία όλων αυτών των δεδομένων  παράλληλα και σε σύντομο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο του bottleneck από την παραγωγή πολλών δεδομένων στην επεξεργασία ενός μέρους αυτών κάθε φορά και θα ολοκληρώνεται η διαδικασία της ανάλυσης σε ένα λογικό χρονικό διάστημα.

 

Εκτός από την Cosmos Business Systems στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετέχουν επίσης η Fujitsu Hellas και η Space Hellas.

Σχετικά άρθρα

Στο -10% οι πωλήσεις PCs στην ΕΜΕΑ

Channel-Manager

Στην αγορά των hyperconverged συστημάτων η HPE

Channel-Manager

Mobile workstations: Ισχύς workstation, με mobile ευελιξία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα